Το νηπιαγωγείο πρέπει να παραμείνει στο χωριό υποστηρίζει η πρόεδρος της Νομής

Προ ετών το χωριό της Νομής ήρθε αντιμέτωπο μ’ ένα δυσάρεστο γεγονός, αυτό της συγχώνευσης του δημοτικού σχολείου με εκείνο των Ταξιαρχών. Κάτι ανάλογο συνέβη και με άλλα σχολεία χωριών του Δήμου Φαρκαδόνας. Το σχολείο της Νομής συγχωνεύτηκε και η αυλή του σχολείου από το 2011 ερήμωσε. Σήμερα η υπογεννητικότητα και η εγκατάλειψη που βιώνει το χωριό από τους νέους, που αναγκάζονται κι εκείνοι να φύγουν όπως εκατοντάδες Φαρκαδόνιοι για την αναζήτηση μιας καλύτερης επαγγελματικής τύχης, εγκυμονεί τον κίνδυνο να αναστείλει η λειτουργία του νηπιαγωγείου. Ένα σχολείο το οποίο δίνει ελπίδα στο χωριό, έστω και με το ελάχιστο αριθμό νηπίων.

«Με νύχια και με δόντια» πρέπει να διατηρηθεί το νηπιαγωγείο στο χωριό. Πλέον είναι η μόνη ελπίδα σ’ ένα χωριό, το οποίο γεράζει εδώ και χρόνια εξαιτίας της έλλειψης νέων ζευγαριών», σημειώνει η πρόεδρος κα Εύη Καϊνανά. Και να παραμείνουν τα νέα ζευγάρια στο χωριό αναρωτιέται τι θα κάνουν αφού η ανεργία μαστίζει και η αγροτιά πάει από το κακό στο χειρότερο.

Η ίδια αναφέρθηκε και στην συγχώνευση του δημοτικού σχολείου που είχε σημειωθεί προ ετών, υποστηρίζοντας ότι ήταν ένα ισχυρό πλήγμα για τη Νομή.