Ντοκιμαντέρ- Αφιέρωμα απόψε για το ιστορικό Ύψωμα 731

Η Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων τιμά τους πεσόντες τρικαλινούς στο Έπος του 1940. Η μνήμη της θυσίας των μαχητών του Υψώματος 731, των σύγχρονων Θερμοπυλών, αποτελεί το αντικείμενο ντοκιμαντέρ που προβάλλει η Κινηματογραφική Λέσχη, σήμερα  Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, στις 21:30, στον Δημοτικό Κινηματογράφο Τρικάλων.

Οι μαχητές του 5ου Συντάγματος Πεζικού, κυρίως από Τρίκαλα, αλλά και από Καρδίτσα, υπ΄τις διαταγές του Βολιώτη διοικητή τους, Ταγματάρχη Κασλά, διατήρησαν πάση θυσια τις θέσεις τους στο συγκεκριμένο Υψωμα, ανακόπτοντας την εαρινή – και τελικώς αποτυχημένη – αντεπίθεση των Ιταλών.

Το Υψωμα, μετά τους ανηλεείς βομβαρδισμούς, μειώθηκε σε ύψος, ενώ δεκάδες πολεμιστές τάφηκαν εκεί για πάντα.

Η Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων προβάλλει ένα αφιέρωμα σε αυτή ακριβώς τη θυσία, σε αυτήν ακριβώς τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης για τα Τρίκαλα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

* Η προβολή εντάσσεται στο πλαίσιο των εορτασμών για την απελευθέρωση των Τρικάλων, στις 18 Οκτωβρίου 1944, που συνδιοργανώνουν, ο Σύλλογος Φίλων Δημοτικής Φιλαρμονικής, η ΠΕ Τρικάλων και ο Δήμος Τρικκαίων731-1-1 img5_9

Info

Τίτλος: Ύψωμα 731

Εκπομπή: Η μηχανή του χρόνου

Παραγωγή: Γενική Διεύθυνση Ενημέρωσης ΕΡΤ

Γλώσσα: Ελληνικά

Διάρκεια: 50΄

Ετος: 2012-13

ΠΟΥ, ΠΟΤΕ, ΠΟΣΟ

Σήμερα Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016, αίθουσα Δημοτικού Κινηματογράφου, μύλος Ματσόπουλου. Ωρα εναρξης 21:30. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

http://www.kltrikala.gr/