Ο «Αμφίων» θα αποχαιρετίσει τον πατέρα και φίλο του Συλλόγου

Συγκινησιακή φόρτιση για την Κοίμηση του σεπτού ιερέα και εφημέριου της Νομής π. Απόστολου Γιαννουλά

Το τελευταίο αντίο θα πουν αύριο το απόγευμα, στον μακαριστό, πατέρα, Απόστολο Γιαννουλά, διοίκηση και μέλη του Μουσικού Συλλόγου Φαρκαδόνας «Αμφίων». Στον άνθρωπο που υπήρξε ένα σημαντικό κομμάτι για το Σύλλογο, μιας και συμμετείχε ενεργά στις εκδηλώσεις αλλά και στις δράσεις που ανέπτυσσε τα τελευταία χρόνια το πολιτιστικό όργανο.

Με ένα σεμνό και λιτό μήνυμα, όπως άλλωστε ήταν ο επίγειος βίος του σεπτού ιερέα, εφημέριου της Νομής του Δήμου Φαρκαδόνας, η διοίκηση του Συλλόγου αποχαιρετά τον πατέρα και φίλο. Τον αρωγό της κάθε προσπάθειας, τον πνευματικό καθοδηγητή, τον συμπαραστάτη στα βήματα, που αναδείκνυαν την Βυζαντινή παράδοση.

Σε μήνυμα της η πρόεδρος του συλλόγου κα Βάσω Μπασιάκου, αναφέρει μεταξύ των άλλων:

«Ο π. Απόστολος Γιαννουλάς έφυγε για την άνω Ιερουσαλήμ ένας εξαίρετος ιερεύς και άριστος  λειτουργός του Υψίστου. Ενθυμούμαι πάντοτε ακόλουθος στον Μουσικό Σύλλογο «Αμφίων» σε κάθε παράσταση κοντά μας, κοντά στον αείμνηστο χοροδιδάσκαλο κ. Αριστοτέλη Κούτσικο που τόσο πολύ αγαπούσε. Πάντα κοντά σε κάθε μας εκδήλωση με χαρά και πολύ  αγάπη. Έφυγε νωρίς έχοντας πολλά να προσφέρει ακόμη. Πάτερ Απόστολε αιωνία σου η μνήμη. Εύχομαι κάθε παρηγοριά στους οικείους σου.

Μακαρία ἡ δός, ἢ πορεύει σήμερον, ὅτι ἡτοιμάσθη σοὶ τόπος ἀναπαύσεως.»

Ο μακαριστός π. Απόστολος καταγόταν από τη Νομή Τρικάλων. Χειροτονήθηκε Διάκονος την 5η Μαρτίου 1977 στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίων Αναργύρων Τρικάλων και Ιερέας την 6η Μαρτίου 1977  στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Οιχαλίας από τον τότε Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κυρό Στέφανο. Έκτοτε διακόνησε το Ιερό Θυσιαστήριο μέχρι 2 Φεβρουαρίου 1984 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αχλαδοχωρίου και από 3 Φεβρουαρίου 1984 μέχρι την κοίμησή του στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Νομής.

Ήταν απόφοιτος του  Εκκλησιαστικού Λυκείου Βόλου.

Η τοπική εκκλησία τον τίμησε με το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου την 23η Νοεμβρίου 2017.

Όλα αυτά τα χρόνια με την καλοσύνη, την πραότητα και το ιερατικό του ήθος ενέπνεε τους ενορίτες του, αλλά και όλους όσους είχαμε την ευλογία να τον γνωρίσουμε. Με την πρεσβυτέρα του ευτύχισε να δει δύο τέκνα και εγγόνια.

Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεσθεί την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018 στις 4:00 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Νομής.

Η σορός θα μεταφερθεί για Προσκύνημα στον Ιερό Ναό το πρωί και ώρα 8:00. Εκεί θα τελεσθεί η ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία από ώρα 8 έως 9:30.

Αιωνία η μνήμη!