Ο Δήμος Φαρκαδόνας ετοιμάζεται για τις ετήσιες εκδηλώσεις

Στο Δήμο θα απευθύνονται οι ενδιαφερόμενοι για τη συμμετοχή τους στα παζάρια της Φαρκαδόνας και της Οιχαλίας

Μπορεί να απέχουμε αρκετό διάστημα από τον Αύγουστο, ωστόσο ο Δήμος Φαρκαδόνας ξεκίνησε τις προετοιμασίες γύρω από την φετινή διοργάνωση των δυο παζαριών στην Οιχαλία και στην Φαρκαδόνα.

Δυο ετήσιες εκδηλώσεις που συναντούν μεγάλη επισκεψιμότητα από τους κατοίκους των δυο Δημοτικών Ενοτήτων αλλά και ευρύτερα γειτονικών διαμερισμάτων.

Συγκεκριμένα η πρώτη εμποροπανήγυρη, θρησκευτικού χαρακτήρα, πραγματοποιείται με αφορμή τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και διεξάγεται από τις 11 έως τις 15 Αυγούστου στο κέντρο της Οιχαλίας. Προσελκύει το ενδιαφέρον, κατοίκων, επισκεπτών και μικροπωλητών και εμπόρων που προχωρούν στην ενοικίαση κάποιου χώρου.

Αναφορικά με την δεύτερη εμποροπανήγυρη παραδοσιακού χαρακτήρα, διεξάγεται στην Φαρκαδόνα από τις 18 έως και τις 21 Αυγούστου. Πραγματοποιείται σε δημοτική έκταση στην είσοδο της Φαρκάδονας σε χώρο που γειτνιάζει με τις λαϊκές κατοικίες. Η συγκεκριμένη εκδήλωση διοργανώνεται χρόνια τώρα και αναμένεται με ενδιαφέρον από τους Φαρκαδόνιους αλλά και από δημότες όμορων χωριών.

Πλέον ο Δήμος και οι αρμόδιες Υπηρεσίες προετοιμάζονται για τις δυο διοργανώσεις, ανακοινώνοντας την έναρξη της υποβολής των αιτήσεων με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά εντός των επόμενων εβδομάδων, προκειμένου να εκδοθούν οι σχετικές άδειες συμμετοχής των μικροπωλητών. Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα πρέπει να προσκομιστούν έως τις 2 Αυγούστου προκειμένου να προωθηθούν οι διαδικασίες της έκδοσης έγκρισης συμμετοχής.

Έντυπα αιτήσεων για άδειες συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται από το Τμήμα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Φαρκαδόνας (Καραϊσκάκη 12, πρώην Δημαρχείο Φαρκαδόνας), είτε από την ιστοσελίδα του Δήμου.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά αναγράφονται στο έντυπο της αίτησης.
1 σχόλιο

  1. Κυρά Σουλα η πανηγυρτζου!!!!!
    11/07/2019 at 09:49

    Είστε τελείως γραφικοί ρε φίλε… Ποιες εμποροπανηγύρεις ρε κακομοίρηδες…??? Τά παζάρια τής συμφοράς!?? Έχουν χάσε τήν αίγλη τούς εδώ και χρόνια,μαραζωσαν όλα εδώ γύρω, τά χωριά ερήμωσαν, είναι παρατημένα, βρώμικα, όι κάτοικοι είναι στον κόσμο τούς,καραβλαχοι και άξεστοι…. Τα πανηγύρια αυτά, έπρεπε να διατηρηθούν, νά μαζεύουν κόσμο… Έχετε ξεμυτισει καθόλου προς Πυργετό/Ελασσόνα νά δείτε τι σημαίνει πανηγύρι??? Άντε για τά Σούρμενα είστε…Δεν υπάρχουν πανηγύρια πλέον εδώ γύρω, αφού δεν υπάρχει κόσμος και όρεξη……

    Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *