Ο ιστορικός και ο πνευματικός πλούτος σε δύο επιστημονικά περιοδικά

Ο ιστορικός και ο πνευματικός πλούτος σε δύο επιστημονικά περιοδικά

Παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση «ΤΡΙΚΑΛΙΝΑ» και «ΘΕΣΣΑΛΙΚΑ ΜΕΛΕΤΗΜΑΤΑ»  του Φ.Ι.ΛΟ.Σ. (Φιλολογικός, Ιστορικός, Λογοτεχνικός Σύνδεσμος ) και της Φ.Ι.Α.Λ.Ε.Θ. (Φιλολογική, Ιστορική, Αρχαιολογική, Λαογραφική Εταιρεία Θεσσαλίας) αντίστοιχα

Μέσα από την παρουσίαση των επιστημονικά περιοδικών «ΤΡΙΚΑΛΙΝΑ» και «ΘΕΣΣΑΛΙΚΑ ΜΕΛΕΤΗΜΑΤΑ»  του Φ.Ι.ΛΟ.Σ. (Φιλολογικός, Ιστορικός, Λογοτεχνικός Σύνδεσμος ) και της Φ.Ι.Α.Λ.Ε.Θ. (Φιλολογική, Ιστορική, Αρχαιολογική, Λαογραφική Εταιρεία Θεσσαλίας) αντίστοιχα, για ακόμη μια χρονιά, μαγευτήκαμε με τον άγνωστο ιστορικό και πνευματικό πλούτο της περιοχής μας αλλά και το μεγαλείο ενός έργου, που αποτελεί πλέον παρακαταθήκη και αναφορά για το νομό Τρικάλων και τη Θεσσαλία, και όχι μόνο.

Η παρουσίαση των επιστημονικών πονημάτων στα οποία συμμετέχουν σημαντικοί μελετητές, πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Τσιτσάνη, σε μια εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν ο Φ.Ι.ΛΟ.Σ. Τρικάλων, η Φ.Ι.Α.Λ.Ε.Θ και το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ενώσεως Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδος και Εύβοιας.

Για τη σημασία  των εν λόγω εκδόσεων τόσο για την ιστορία και το έργο της τεκμηρίωσης όσο και από την σκοπιά της ερευνητικής διαδικασίας , μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών κ. Δημήτρης Χορταργιάς. Δίνοντας έπειτα το λόγο στον κ. Δημήτρη  Καραθάνο, συντονιστή εκπαιδευτικού έργου Περιφ/κής Δ/νσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, στην κα Ελένη Τζαβέλλα, δασκάλα – διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Οιχαλίας, οι οποίοι παρουσίασαν το αξιόλογο περιεχόμενο των επιστημονικών περιοδικών.