Ο Κλοκοτός υποδέχτηκε με λαμπρότητα τον Άγιο Μηνά

Την ευλογία του Αγίου Μηνά θα έχει στο εξής το χωριό του Κλοκοτού, καθώς το απόγευμα της Πέμπτης κλήρος και λαός υποδέχτηκαν στην είσοδο του χωριού, τεμάχιο των Ιερών Λειψάνων του.

Το Ιερό Λείψανο θα φιλοξενείται μόνιμα στον ενοριακό Ναό του Κλοκοτού, προς ευλογία και προστασία του χωριού και των κατοίκων του.

Η επιθυμία για την έλευση και φιλοξενία του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Μηνά, προστάτη των Μικρασιατών και των ξενιτεμένων, ανήκε στον εφημέριο του χωριού πατέρα Απόστολο. Κι αυτό γιατί, από το χωριό του Κλοκοτού, χρόνια τώρα πολλοί κάτοικοι του λαμβάνουν το δρόμο της ξενιτιάς, μακριά από τους συγγενείς τους, για την αναζήτηση μιας καλύτερης επαγγελματικής τύχης.

Σήμερα το απόγευμα κάτοικοι και Ιερός κλήρος, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομου, βρέθηκαν στην είσοδο του χωριού, παραλαμβάνοντας το τεμάχιο Λειψάνων του Αγίου Μηνά. Με πομπή και κάθε μεγαλοπρέπεια τα Λείψανα μεταφέρθηκαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου που θα κοσμούν την Αγία Τράπεζα της εκκλησίας.

Στη συνέχεια τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός ενώ στο Θείο Κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον Βίο του Αγίου, καλώντας τους πιστούς να ασπάζονται τα Λείψανά του, εναποθέτοντας τις ελπίδες τους και ζητώντας τη στήριξη και Θεια Χάρη του.

Κατά την τελετή τα Λείψανα πλαισιωνόταν από γυναίκες του χωριού και παιδιά που ήταν ενδεδυμένα με παραδοσιακές φορεσιές.

Ο Σεβασμιώτατος μεταξύ των άλλων δεσμεύτηκε ότι στις περιπτώσεις των χωριών που δεν θα επισκέπτεται στους εορτασμούς των ενοριακών Ναών και στις θρησκευτικές πανήγυρις , θα προχωρά σε εκδηλώσεις υποδοχής τιμίων Λειψάνων προς ευλογία των πιστών.

Από τους επισήμους διακρίναμε τον Αντιπεριφεριάρχη κ. Χρήστο Μιχαλάκη, τον δήμαρχο κ. Θανάση Μεριβάκη, τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ κ. Μιχάλη Μπαγιώτη, την κα Αντιδήμαρχο Ελένη Στεργίου Μπότη, τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΦ κ. Γιάννη Αναγνώστου, τους δημοτικούς συμβούλους κ.κ. Κώστα Κοκκινίδη και Ανδρέα Παπαγεωργίου, Κώστα Θωμά, τον πρόεδρο.  του Κλοκοτού κ. Θανάση Κοσμά κ.ά.

Οι εκδηλώσεις έλευσης των Ιερών Λειψάνων θα κορυφωθούν σήμερα ανήμερα της εορτής του Αγίου Μηνά, ενώ η ενορία θα τιμά τη μνήμη του κάθε χρόνο τον Νοέμβριο με αφορμή και την φιλοξενία του τεμαχίου στην εκκλησία.