Σήμερα στις 06:00 το απόγευμα η συγκέντρωση για την ενημέρωση άμαχου πληθυσμού

Εκδήλωση σε θέματα εκπαίδευσης άμαχου πληθυσμού διοργανώνεται σήμερα Δευτέρα  στο δημαρχείο Φαρκαδόνας από το Αστυνομικό Τμήμα και τους συναρμόδιους φορείς Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρικάλων και Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας

Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση, καθαρά ενημερωτικού χαρακτήρα, διοργανώνει το Αστυνομικό Τμήμα Φαρκαδόνας, σήμερα Δευτέρα 26 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Φαρκαδόνας. Στην εκδήλωση θα μετέχουν και θα συνεργαστούν εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς και του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας. Κατά την εκδήλωση οι παραβρισκόμενοι πολίτες θα εκπαιδευτούν σε θέματα πολιτικής άμυνας. Αυτός εξάλλου είναι και ο τίτλος της εκδήλωσης «Εκπαίδευση Άμαχου Πληθυσμού για Θέματα Πολιτικής Άμυνας».

Την εκπαίδευση θα πραγματοποιήσει εκπρόσωποι του Α.Τ. Φαρκαδόνας, της Π.Υ. Τρικάλων, και Ιατρός του Κ.Υ. Φαρκαδόνας.

Το αντικείμενο της εκπαίδευσης θα περιλαμβάνει θέματα, όπως γενικά περί πολιτικής άμυνας, μέσα και μέτρα προστασίας άμαχου πλυθυσμού, πυρόσβεση καθώς και παροχή πρώτων βοηθειών. Η βασική ενημέρωση των εκπαιδευόμενων θα αφορά στην οργάνωση της Πολιτικής Άμυνας, η οποία δεν είναι απαραίτητη  και σε περίοδο ειρήνης καθώς και την αποτελεσματική αντιμετώπιση τυχόν εκτάκτων περιστατικών και φαινομένων, όπως πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμούς, χιονοπτώσεις και λοιπά έντονα καιρικά φαινόμενα.

Οι συναρμόδιοι φορείς απευθύνουν ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους δημότες του Δήμου Φαρκαδόνας να παραστούν και να συμμετέχουν ενεργά στην εκδήλωση.