Οι κάτοικοι του Κλοκοτού προσευχήθηκαν και γονάτισαν στον Άγιο Μηνά

Τιμάται η μνήμη του Αγίου, απότμημα του Ιερού Λειψάνου του, φιλοξενείται εντός του Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Τις πύλες του ενοριακού Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κλοκοτού πέρασε το απόγευμα του Σαββάτου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος. Αποδέχτηκε την πρόσκληση του εφημέριου του Ναού π. Αποστόλου, του εκκλησιαστικού συμβουλίου και των κατοίκων για να παραστεί και να χοροστατήσει στις εορταστικές εκδηλώσεις με αφορμή την μνήμη του Αγίου Μηνά, προστάτη των Μικρασιατών και των ξενιτεμένων.

Όπως είναι γνωστό προ διετίας στο χωριό του Κλοκοτού, μεταφέρθηκε και φιλοξενείται στο Ιερό του Ναού, απότμημα των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Μηνά, μετά την πρωτοβουλία που ανέλαβε ο π. Απόστολος.

Κι αυτό γιατί, από το χωριό του Κλοκοτού, χρόνια τώρα πολλοί κάτοικοι του λαμβάνουν το δρόμο της ξενιτιάς, μακριά από τους συγγενείς τους, για την αναζήτηση μιας καλύτερης επαγγελματικής τύχης.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν το απόγευμα του Σαββάτου με την τέλεση του Αρχιερατικού Εσπερινού, μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος από τον κ. Χρυσόστομο. Ο σεπτός ποιμενάρχης μας, κατά το Θείο λόγο αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου, παροτρύνοντας τους πιστούς να τον επικαλούνται στις προσευχές για βοήθεια τόσο των ιδίων, όσο και των στενών τους προσώπων που βρίσκονται μακριά τους στο εξωτερικό για εργασία.

Κλήρος και λαός προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου ακολούθησαν την λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και των Λειψάνων του Αγίου στον προαύλιο χώρο του Ναού, ζητώντας τη Χάρη και τη πνευματική στήριξη του Αγίου Μηνά.

Με την ολοκλήρωση των θρησκευτικών εκδηλώσεων προσφέρθηκε στους πιστούς παραδοσιακή φιλοξενία προσφορά του Δήμου και κατοίκων του χωριού.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται την Κυριακή το πρωί ανήμερα της εορτής με την τέλεση του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας.