Οι προσπάθειες απέδωσαν τους επιθυμητούς καρπούς

Παρελήφθη προσωρινά η Μονάδα Βιολογικού Καθαρισμού Οιχαλίας και πλέον αναμένεται η δοκιμαστική λειτουργία μετά και την μεταφορά λυμάτων

Μετά από κοπιώδεις προσπάθειες τόσο από την υπάρχουσα δημοτική Αρχή, όσο και από προηγούμενες, έγινε προχθές η προσωρινή παραλαβή της Μονάδας Βιολογικού Καθαρισμού Οιχαλίας.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Φαρκαδόνας και πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης κ. Θανάση Μεριβάκη πρόκειται για μια υπερσύχρονη μονάδα, η οποία μελλοντικά, όταν τεθεί σε πλήρη λειτουργία αναμένεται να δώσει λύση σε προβλήματα που παρατηρούνται στη Δημοτική Κοινότητα της Οιχαλίας.

Στην παρούσα φάση το έργο παραδόθηκε προσωρινά με τις ενέργειες πλέον της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Φαρκαδόνας να στρέφονται στη μεταφορά λυμάτων από άλλες περιοχές, όγκος ικανός για να εξεταστούν λεπτομέρειες της διαχείρισης και της λειτουργίας. Τα λύματα θα μεταφερθούν και θα εναποτεθούν στις εγκαταστάσεις προκείμενου να εξεταστεί η λειτουργία της μονάδας.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας αναμένονται οι συνδέσεις των οικιών με την Μονάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μονάδα είναι χωρητικότητας 500 και πλέον συνδέσεων. Ωστόσο για να τεθεί σε πλήρη λειτουργία απαιτείται η σύνδεση με τουλάχιστον 400. Οι συνδέσεις ωστόσο απαιτούν ένα συγκεκριμένο κόστος με το οποίο θα επιβαρυνθούν οι ιδιοκτήτες οικιών.

Αναφορικά με την πλήρη λειτουργία της Μονάδας θα εξαρτηθεί από το ενδιαφέρον που θα δείξουν οι ιδιοκτήτες των οικιών..

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ