Όλα έτοιμα για την αυριανή ψήφο

Ολοκληρώθηκαν όλες οι προετοιμασίες που σχετίζονται με τη αυριανή εκλογική διαδικασία

Αργά το μεσημέρι του Σαββάτου ολοκληρώθηκε κάθε διαδικασία που αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωκλογές.

Από τις 7 το πρωί της Κυριακής έως τις 7 το απόγευμα της ίδιας ημέρας οι Φαρκαδόνιοι, όπως φυσικά και όλοι οι κάτοικοι του νομού Τρικάλων θα σπεύσουν στις κάλπες για να αναδείξουν τους αιρετούς σε Κοινότητες, Δήμο, Περιφέρεια Θεσσαλίας και Ευρωκοινοβούλιο.

Επί ποδός βρέθηκαν το πρωί του Σαββάτου οι υπάλληλοι των τεσσάρων συνολικά Δήμων του νομού, όπως και της Φαρκαδόνας για την διεκπεραίωση των τελευταίων λεπτομερειών και ενεργειών πριν την εκλογική διαδικασία.

Από νωρίς το πρωί οι υπάλληλοι βρισκόταν στους τέσσερις Δήμους Τρικκαίων, Μετεώρων, Πύλης και Καλαμπάκας προκειμένου να παραδώσουν σάκους και εκλογικό υλικό στους δικαστικούς αντιπροσώπους. Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι που θα μετέχουν στην εκλογική διαδικασία άρχισαν να επισκέπτονται τα Δημαρχεία του νομού για να λάβουν τους εκλογικούς σάκους. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα, μιας και υπήρξαν και δικαστικοί αντιπρόσωποι που προσήλθαν στην περιοχή από άλλα σημεία της χώρας για να συμμετέχουν στην διαδικασία.

Επί ποδός βρισκόταν και οι υπάλληλοι των Δημοτολογίων για την εξυπηρέτηση πολιτών που χρειαζόταν τα απαραίτητα έγγραφα για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος. Κάτι αντίστοιχο θα γίνει και την Κυριακή όπου τα Δημοτολόγια των Δήμων θα παραμείνουν ανοιχτά από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.

Τις προηγούμενες ημέρες εξάλλου ολοκληρώθηκε από τις Αστυνομικές Αρχές του νομού και η παράδοση των κλητευμάτων των εφορευτικών επιτροπών, τακτικών και αναπληρωματικών. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε στις αρχές στα μέσα της εβδομάδας και πλέον η προσοχή είναι στραμμένη στην παρουσία όλων αυτών των ατόμων στα εκλογικά τμήματα του νομού. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε παρελθούσες εκλογικές διαδικασίες οι απουσίες ήταν αρκετές με αποτέλεσμα να επιστρατεύονται οι πρώτοι ψηφοφόροι από τους δικαστικούς αντιπροσώπους.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται εξάλλου οι υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων για την λήψη των εκλογικών αποτελεσμάτων. Φτάνει να υπογραμμιστεί  ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει δημιουργήσει στην ιστοσελίδα ειδική υποσελίδα που θα καταχωρούνται τα εκλογικά αποτελέσματα ανά Δήμο.