Όλοι μαζί μπορούμε (11ον) «Τ’ είχες Γιάννη μ’, τ’ είχα πάντα – Ελλάδα 1930-2016».

Από τον επαναπατριζόμενο Θεσσαλό Πολίτη Βάιο Φασούλαimage001-1

 

…και τότε και σήμερα, στον ρου και του 21ου αιώνα παραμένουμε άξιοι της μοίρας μας και του ραγιαδισμού. Με το δουλικό μένος που ξεχωρίζει…, όμοιο με την επάρατη ασθένεια…, επιτρέψαμε να θερίσει ό, τι οι ίδιοι σπείραμε, μετατρέποντας εαυτούς σε όχλο και την Ελλάδα, από Χώρα του φωτός σε Χώρα σκότους· σε «κράτος» των αθλίων κομμάτων· σε «έθνος» πληβείων και τυφλών. ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ Ελλάδα, και τότε και σήμερα! Η σημερινή αθλιότητα και ο ξεπεσμός των Κηφήνων…, γνωστοί ως βολευτές και μια αλυσίδα συνακόλουθων βολεμένων, έχουν στερέψει πλέον τις κυψέλες…-κάποια στιγμή θα ψάχνουν για τροφή…-αποτελούν την ΕΛΙΤ για μια απαράδεκτη, αφύσικη και «σύγχρονη» εξελιγμένη πλέμπα για τα δεδομένα της Ελλάδας…

… μένει μόνο ο εξοπλισμός του χαμένου νου, αν έμεινε μια στάλα, που θα μπορέσει να σκίσει με νύχια τις βρώμικες κουρτίνες των θεάτρων, που επί εκατονταετίες κρύβουν τους ανήθικους θεατρίνους… Η αποδόμηση της κάθε κομματικής γκρουπούσκουλα επιβάλλεται, τώρα που, λαού θέλοντος, θα αποτρέψει και μια άλλη δυσάρεστη και ανέραστη για τη ζωή διάσταση…· αυτή της νοσταλγίας.

Ε.Ε. Ελλάδα, Τρίκαλα, Δεκέμβρης 12  2016  pelasgos@fasoulas.de   www.fasoulas.de

…………………………………………………………………………………………………………………… 

Γράφει ο Λίνος Κουντουράς,  Σκόπελος Γέρας, Λέσβου

Ελλάδα 1930 – 2016

21 Οκτ 2016 από lk

ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Μνημόνια τότε και τώρα

Τ’ είχες   Γιάννη μ’,  τ’ είχα πάντα.

Ανασκαλεύοντας τα οικογενειακά μας αρχεία στο χωριό, όπου βρισκόμαστε για διακοπές, διαβάζουμε σε απόκομμα εφημερίδας Μυτιλήνης, τα παρακάτω, γραμμένα πριν από 77 χρόνια:

Η  ΕΚΘΕΣΙΣ  ΤΩΝ  ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΩΝ                   Πέμπτη 8 Ιουλίου 1933,

«Η εφημερίς «Πρωϊα» πληροφορείται εκ Παρισίων ότι η έκθεσις των εμπειρογνωμόνων της Κοινωνίας των Εθνών επί των ελληνικών οικονομικών συνιστά τα ακόλουθα:

α΄.) Μείωσιντων εξόδων του προϋπολογισμού εις 7 δισεκατομμύρια, μη συμπεριλαμβανομένων εις ταύτα του ποσού εξυπηρετήσεως των εξωτερικών δανείων.

β΄.) Αποπεράτωσιν των παραγωγικών έργων δια δαπάνης εκ του προϋπολογισμού.  Μη δημιουργίαν νέων έργων.

γ΄.) Παύσιν της πολιτικής των δανείων.»

Φαίνεται ότι οι σημερινοί κοινοβουλευτικοί μας εκπρόσωποι, παιδιά σε μεγάλο ποσοστό των παλαιών πολιτικών, που δημιούργησαν την Ελλάδα-Ψωροκώσταινα, δεν έχουν εξελιχθεί σε τίποτε.  Ούτε και διαθέτουν άλλη πηγή έμπνευσης από τις τριτοκοσμικές λύσεις των προκατόχων τους.

Γιατί σε επίσημο έγγραφο προς συγγενή μας,  της 15.2.1930, διαβάζουμε ότι και τότε είχε θεσπισθεί ΕΤΑΚ.  Ήταν… :

…. η κατά το άρθρον 10 § 2 της Νομοθεσίας  «περί εφ’ άπαξ φορολογίας της κινητής και ακινήτου περιουσίας»

Σύμφωνα με την παραπάνω νομοθεσία ο συγγενής μας φορολογήθηκε για

Σπίτια

Μαγαζιά

Οικόπεδα

Χωράφια

αλλά και για μια φοράδα, έναν ίππο και 6 αιγοπρόβατα.

Αντ’ αυτών  σήμερα φορολογούν τα αυτοκίνητα. Ίδια γεύση λοιπόν.

Φταίνε αλήθεια για αυτά τα χάλια μας οι ανίκανοι κυβερνώντες, που δεν κατόρθωσαν εδώ και δεκαετίες να φτιάξουν μια Ελλάδα παραγωγική και με εξαγώγιμες καινοτομίες;  Γιατί επαγγελματικά έξυπνοι είμαστε αφού διαπρέπουμε στο εξωτερικό.

Ή μήπως φταίμε εμείς και μόνο, που μια ζωή ψηφίζουμε τους ανίκανους ή όσους εξυπηρετούν ξένα συμφέροντα;

Λίνος Κουντουράς,  Σκόπελος Γέρας, Λέσβου