Ομοφωνία στις δημαιρεσίες της Φαρκαδόνας

Νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου αναδείχτηκε ο κ. Μιχάλης Μπαγιώτης

Το νέο του πρόεδρο για το επόμενο, τελευταίο μισό της θητείας του, ανέδειξε το πρωί της περασμένης Κυριακής το δημοτικό συμβούλιο Φαρκαδόνας.
Ως ήταν αναμενόμενο νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φαρκαδόνας αναδείχτηκε ο κ. Μιχάλης Μπαγιώτης, λαμβάνοντας 18 ψήφους υπέρ, έναντι 1 λευκού ψηφοδελτίου.
Στη συνεδρίαση προήδρευσε η πρώτη σε σταυρούς στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, δημοτική σύμβουλος κα Ελένη Στεργίου – Μπότη, η οποία παραχώρησε τη θέση της, λίγα λεπτά αργότερα, μετά την ψηφοφορία, στο νέο πρόεδρο κ. Μιχάλη Μπαγιώτη. Η ίδια του ευχήθηκε καλή θητεία και κάθε επιτυχία στο έργο που κλήθηκε να αναλάβει για τα επόμενα 2,5 χρόνια μέχρι και την λήξη της θητείας της νυν δημοτικής Αρχής.
Από την πλευρά του ο κ. Μπαγιώτης ευχαρίστησε το δήμαρχο κ. Θανάση Μεριβάκη για την στήριξη και την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του. Τόνισε ότι η επιλογή του από το σύνολο των μελών του δημοτικού συμβουλίου είναι ιδιαίτερη τιμή στο πρόσωπό του αλλά και ευθύνη, ζητώντας παράλληλα τη συνεργασία όλων στο έργο του.
Επίσης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον απερχόμενο πρόεδρο κ. Ηλία Καραμάνο, ο οποίος, όπως ανάφερε, τίμησε το θεσμό του προέδρου. Στις πρώτες δηλώσεις του επιπροσθέτως ευχήθηκε καλή συνέχεια για ένα παραγωγικό έργο επ΄ ωφελεία του δημότη. Ο κ. Μεριβάκης, ευχαρίστησε το απερχόμενο προεδρείο για την πολύ καλή συνεργασία και ευχήθηκε σε όλα τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου να συνεχίσουν το έργο τους με συνέπεια, υπευθυνότητα και ομόνοια.
Αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου προτάθηκε από την αντιπολίτευση ο κ. Χρήστος Φιλιππίδης, ο οποίος ανανέωσε την θητεία του για το υπόλοιπο, τελευταίο μισό της δημοτικής περιόδου.
Για την θέση του γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου δεν υπήρξε ενδιαφέρον από μέλη της αντιπολίτευσης. Για το λόγο αυτό προτάθηκε ο κ. Γιάννης Αναγνώστου, δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης, ο οποίος και αναδείχτηκε.
Αναφορικά με τα υπόλοιπα Όργανα. Στην Οικονομική Επιτροπή από τη συμπολίτευση, ως τακτικά μέλη, εκλέχτηκαν μετά την ψηφοφορία οι κ.κ. Ηλίας Καραμάνος, Γιώργος Μακρυνιώτης, Κώστας Θωμάς, Ευάγγελος Ζαφείρης και από την αντιπολίτευσης οι κ.κ. Βάϊος Χριστοδούλου και Αποστόλης Θωμόπουλος.
Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής εκλέχτηκαν οι κ.κ. Βασίλειος Αγγέλης, Γιάννης Μέμηλας, Ηλίας Καραμάνος, Δημήτριος Χαλκιάς και από την αντιπολίτευση οι κ.κ. Θανάσης Νεοφώτιστος και Αποστόλης Θωμόπουλος.