Η «ΟΝΑΡ» του Ζάρκου «χτυπά» κι αυτό το καλοκαίρι με νέα παράσταση

Στις 4 Αυγούστου παρουσιάζουν την θεατρική παράσταση «Μαμά μη ξανά πεθάνεις Παρασκευή»

Για μια ακόμη χρονιά η θεατρική ομάδα «ΟΝΑΡ» του Ζάρκου προετοιμάζεται να ταράξει τα πολιτιστικά νερά του χωριού της και να κυνηγήσει το όνειρο με νέα θεατρική παράσταση. Μια δραστήρια ομάδα νέων παιδιών που με την καθοδήγηση της υπεύθυνης της ομάδας κα Χαράς Γκιμίση, προετοιμάζεται να παρουσιάσει μια εξαιρετικά όμορφη παράσταση σε διασκευή «Μαμά μη ξανά πεθάνεις Παρασκευή». Ένα θεατρικό έργο σε διασκευή της γνωστής κωμωδίας «Μπαμπα μην ξανά πεθάνεις Παρασκευη» που φέτος γνωρίζει για δεύτερη φορά τεράστια επιτυχία, κάνοντας περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.

Εννιά γυναίκες κι ένας άντρας οι πρωταγωνιστές. Εννιά νέα παιδιά που διακρίνονται για το ταλέντο τους, για την αγάπη στην Τέχνη. Εννιά νέα παιδιά που εγκαταλείπουν τις κακές συνήθειες των εφήβων να κλειστούν μέσα σε ένα δωμάτιο, να απομονωθούν μπροστά σε ένα ηλεκτρονική υπολογιστή και να αναλωθούν σε πράγματα που τους στερούν το όνειρο. Εννιά νέα παιδιά με όραμα, ταλέντο και ελπίδα.

Όλοι τους επί σκηνής επισκέπτονται η κατοικούν τους Γαργαλιανους (ένα μικρό χωριό κάπου κοντά στην Τρίπολη). Όλοι τους συμμετέχουν σε μια κηδεία η οποία γίνεται σ’ αυτό το «περίεργο» σπίτι με τους ιδιαίτερους ανθρώπους και τα καλά κρυμμένα μυστικά.  Η «μαμά» σημαντικό πρόσωπο της τοπικής κοινωνίας πεθαίνει από ανακοπή καρδιάς.  Η οικονόμος χρόνια να φροντίζει το σπίτι και τώρα όλα τα «της κηδείας». Οι κόρες άκρως αντίθετοι χαρακτήρες μεταξύ τους έρχονται να τη συνοδεύσουν στην τελευταία της κατοικία, η καθεμία με το δικό της τρόπο. …. Η ξαδέρφη αγροφύλακας…..κρύβει καλά τα μυστικά του σπιτιού. Ο δημοσιογράφος του τοπικού καναλιού πασχίζει να βγάλει την πιπεράτη είδηση που θα τους τινάξει όλους στον αέρα.  Η γειτόνισσα έρχεται και ξανά έρχεται να προσφέρει «βοήθεια». Η «ιδιαίτερη» αρχαιολόγος πληρώνει ακριβά την επίσκεψη της και μέσα σ’ όλα αυτά….μια πληρωμένη μοιρολογίστρα απ’ το Διαβολίτσι, που κακώς της άνοιξαν την πόρτα. …

Απίστευτες καταστάσεις, ανατρεπτική πλοκή ενός κοινωνικού κατά τα άλλα γεγονότος, σε ένα κανονικό σπίτι της επαρχίας που όμως καμιά σχέση δεν έχει με όλα τα υπόλοιπα σπίτια. …

Στην παράσταση συμμετέχουν οι: Δέσποινα Δόλγυρα, Νικολέτα Ζώτου,  Έφη Ρόσσιου,  Αλεξάνδρα Νάνη,  Μαρία Νικατσιού, Λυδία Μπέη, Ελένη Τέλιου, Φιλιώ Κύρκου,  Βούλα Εμπρεζιόγλου,  Γιώργος Δήμας.

Η παράσταση έχει προγραμματιστεί για 4 Αυγούστου, όταν όλα θα είναι έτοιμα και οι πόρτες του προαύλιο χώρου του Δημοτικού Σχολείου Ζαρκου θ’ ανοίξουν για να υποδεχτούν τον κόσμο που θέλει να τιμήσει και να απολαύσει για ακόμη χρονιά αυτά τα παιδιά.  Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ζάρκου στον οποίο εντάχτηκε προσφάτως η ομάδα «ΟΝΑΡ» καλεί να στηρίξουμε τη θεατρική του ομάδα και τη δουλειά της και υπόσχεται όσο το δυνατόν περισσότερες δραστηριότητες που αφορούν στον Πολιτισμό αλλά και την παράδοση του τόπου μας.