«Όπου φτωχός και η μοίρα του»

Άπορη συνδημότισσα πήγε να πάρει 1,5 λίτρο λάδι, ως ωφελούμενη του ΤΕΒΑ και έλαβε κλήση από την τροχαία 200 ευρώ καθώς οδηγούσε μηχανάκι χωρίς δίπλωμα

Το «Όπου φτωχός και η μοίρα του» ταιριάζει γάντι στην περίπτωση μιας 30χρονης άπορης γυναίκας καταγόμενη από δημοτικό διαμέρισμα της Δημοτικής Ενότητας Οιχαλίας.

Η νεαρή ηλικιακά γυναίκα το τελευταίο διάστημα είναι ωφελούμενη του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας (ΤΕΒΑ) που εφαρμόζεται και στο Δήμο Φαρκαδόνας.

Χθες κατά τη διανομή λαδιού, συγκεκριμένα μόλις 1,5 λίτρου, αποφάσισε να ξεκινήσει από το χωριό που διέμενε χρησιμοποιώντας το μηχανάκι που υπήρχε σπίτι.

Δυστυχώς η ίδια δεν διέθετε δίπλωμα οδήγησης. Υπό το φόβο να μην χάσει το λάδι, πολύτιμο έστω και 1,5 λίτρο για την οικογένεια της, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το μηχανάκι, μιας και ο πατέρας της, που διέθετε δίπλωμα δεν βρισκόταν σπίτι.

Στο δρόμο για την Φαρκαδόνα και σε κομβικό σημείο, έπεσε σε Αστυνομικό μπλόκο και  αστυνομικοί της βεβαίωσαν παράβαση, με μεγάλο πρόστιμο, σύμφωνα με πληροφορίες 200 ευρώ.

Η άπορη κοπέλα εξήγησε στους αστυνομικούς τους λόγους που την ώθησαν να λάβει το δίκυκλο χωρίς να διαθέτει άδεια, δυστυχώς όμως για την ίδια, οι αστυνομικοί δεν έλαβαν υπόψη την άσχημη οικονομική της κατάσταση και προχώρησαν στη βεβαίωση της παράβασης.