Ώρες αγωνίας και για περιοχές του Δήμου Φαρκαδόνας

Μεγάλοι όγκοι νερού κατηφορίζουν από τα Τρίκαλα και ρέουν με ορμή στην κοίτη του Πηνειού ποταμού ελλοχεύοντας κίνδυνο πλημμύρων

Ώρες αγωνίας βιώνουν με τη σειρά τους και οι κάτοικοι χωριών του Δήμου Φαρκαδόνας μετά τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν τα τελευταία 24ωρα την περιοχή αλλά και ευρύτερα το νομό.

Μέχρι στιγμής μπορεί η κατάσταση να χαρακτηρίζεται ελεγχόμενη στα περισσότερα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι ακριβώς θα συμβεί τις βραδινές ώρες, όταν το σύνολο των υδάτων από το νομό Τρικάλων και τον όμορο της Καρδίτσας κατέλθουν στην κοίτη του Πηνειού ποταμού και του Ενιπέα.

Το γεγονός αυτό θέτει σε διαρκεί ετοιμότητα την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, το Δήμο Φαρκαδόνας αλλά ταυτόχρονα και τους κατοίκους των χωριών.

Η αγωνία για το για επικρατήσει τις επόμενες ώρες άρχισε να εκφράζεται το μεσημέρι της Παρασκευής από το δημοτικό διαμέρισμα της Νομής. Η στάθμη του Πηνειού ποταμού ανέβηκε ιδιαίτερα ανησυχητικά μετά την κάθοδο των νερών από τα Τρίκαλα. Το ποτάμι έχει φτάσει στα όρια του με τους κατοίκους και την πρόεδρο του χωριού κα Εύη Καϊνανά να ανησυχούν ιδιαίτερα για υπερχείλιση. Τα νερά του ποταμού Πηνειού μεταφέρνουν φερτά υλικά, τα οποία εκφράζεται φόβος για τη δημιουργία προβλημάτων στις γέφυρες , για φραγή των νερών.

Έως το μεσημέρι της Παρασκευής τα νερά δεν είχαν μεταφερθεί στο ανατολικό σημείο του Δήμου και δη στα χωριά του Κλοκοτού, του Κεραμιδίου, του Ζάρκου και της Φαρκαδόνας. Ειδικά στον Κλοκοτό ο πρόεδρος κ. Θανάσης Κοσμάς, κάτοικοι αλλά και ο Δήμος με επικεφαλής τον κ. Θανάση Μεριβάκη, δήμαρχο Φαρκαδόνας παρακολουθούν στενά τα φαινόμενα ώστε αν κριθεί απαραίτητο με τη συνεργασία Αστυνομικών Αρχών να διακόψουν την κίνηση στην οδό Κλοκοτού – Μαραθέας που συνδέεται μέσω γέφυρας.

Σε επιφυλακή και οι πρόεδροι του Κεραμιδίου κ. Βασίλης Θεοδώρου, Ζάρκου, Γιάννης Βούλγαρης και Πηνειάδας Χρήστος Γιαννακός, που προεδρεύουν σε περιοχές που διασχίζει ο Πηνειός Ποταμός. Οι πλημμύρες σε αγροτικές εκτάσεις θεωρούνται βέβαιες αν αναλογιστεί κανείς των όγκο των υδάτων που ρέουν στην κοίτη του Πηνειού.