Ορκίστηκαν 163 απόφοιτοι λοχίες της ΣΜΥ

Η ορκωμοσία των μονίμων λοχιών της τάξεως 2019 τελέστηκε εντός της σχολής παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγου, κ. Γεώργιου Καμπά

Μετά από τρία χρόνια σπουδών στη σχολή, μ’ ένα πρόγραμμα αυστηρά καθορισμένης και πειθαρχημένης ζωής, επίπονο αλλά και ενδιαφέρον, με υψηλού επιπέδου στρατιωτική και ακαδημαϊκή εκπαίδευση, εισήλθαν στις τάξεις του ένδοξου Ελληνικού Στρατού. 

Στη μεγάλη ηρωική οικογένεια των μονίμων υπαξιωματικών, οι οποίοι ομολογουμένως αποτελούν το βασικό στυλοβάτη του Στρατού μας.

Ο λόγος για τους 163 σπουδαστές, της 3ης τάξης της ΣΜΥ, οι οποίοι αποφοίτησαν και ορκίστηκαν το πρωί της Παρασκευής, ως μόνιμοι λοχίες.

Η ορκωμοσία των μονίμων λοχιών της τάξεως 2019 τελέστηκε εντός της σχολής παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγου, κ. Γεώργιου Καμπά, του διοικητή της Α’ Στρατιάς, Αντιστράτηγου, κ. Κωνσταντίνου Φλώρου, του διοικητή της ΣΜΥ, Ταξίαρχου, κ. Δημοσθένη Κωστόπουλο, πολιτικών παραγόντων του νομού, εκπροσώπων φορέων της περιοχής και πλήθους συγγενικών προσώπων των αποφοίτων. Την ορκωμοσία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος.

Στο υψηλό φρόνιμα των σπουδαστών επικέντρωσε την προσοχή του ο Καμπάς, μιλώντας για την συνειδητή απόφασή τους, να καταταχθούν στη σχολή και να αφιερώσουν όλη τη ζωή τους, προσφέροντας στην πατρίδα.

Ο διοικητής της ΣΜΥ Κ. Κωστόπουλος κατά την ανάγνωση της ημερήσιας διαταγής τόνισε ότι η εν λόγω ημέρα ήταν ένας σημαντικός σταθμός και η αρχή μιας μεγάλης αλλαγής στη ζωή των σπουδαστών.

Υπογράμμισε ότι απόφοιτοι ξεκινούν μια λαμπρή επαγγελματική σταδιοδρομία, η οποία απαιτεί υπευθυνότητα, σοβαρότητα, αλλά και αποτελεσματικότητα για το έργο που θα τους ανατεθεί.

Την τελετή πέραν του πλήθους κόσμους τίμησαν μεταξύ των άλλων ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, οι βουλευτές Τρικάλων της ΝΔ κ.κ. Θανάσης Λιούτας και Κατερίνα Παπακώστα, ο βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σάκης Παπαδόπουλος, ο υποψήφιος βουλευτής Τρικάλων του ΚΙΝ.ΑΛ. κ. Κωνσταντίνος Παπαευθυμίου κ.α.
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *