«ΟΧΙ» στις αυξήσεις και στο κόψιμο του νερού λένε αγροτικοί Σύλλογοι του Δήμου Φαρκαδόνας

Οι αντιδράσεις για τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΦ και στο πάγιο του λογαριασμού δεν μένουν μονάχα στους ΕΒΕ Φαρκαδόνας. Μετά το πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο όπου τέθηκαν προς συζήτηση οι αυξήσεις στο τιμολόγιο της ΔΕΥΑΦ  προκύπτουν αντιδράσεις και από τους αγροτικούς συλλόγους της περιοχής και συγκεκριμένα εκείνους της Φαρκαδόνας,  του  Κεραμιδίου και  Πελλιναίων.

Με κοινή τους ανακοίνωση οι τρεις Αγροτικοί Σύλλογοι καταγγέλλουν την απόφαση της δημοτικής Αρχής για την επιβολή αυξήσεως στο νερό , και την καλούν να την ανακαλέσει , να σταματήσει το κόψιμο του νερού σε όσους πραγματικά αδυνατούν να πληρώσουν.

«Η πλειοψηφία της δημοτικής αρχής στη Φαρκαδόνα σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αποφάσισε την επιβολή αυξήσεων 33% στα τιμολόγια του νερού , ενώ παράλληλα προχωράει σε διακοπή σε όσους έχουν ανεξόφλητους λογαριασμούς .

Η απόφαση αυτή για αυξήσεις στην τιμή του νερού αποτελεί άλλο ένα βαρίδιο στο αντιλαικό φορτίο μέτρων που σηκώνουμε στις πλάτες μας.

‘έρχεται να προστεθεί στην ήδη άγρια φορολογία και τα χαράτσια που πληρώνουμε , στα πανάκριβα αγροεφόδια που αγοράζουμε για να καλλιεργήσουμε , στις περικοπές των επιδοτήσεων – ενισχύσεων , την κατάργηση της επιστροφής φόρου πετρελαίου , στις αυξήσεις στο αγροτικό ρεύμα και μια σειρά άλλα μέτρα που μας κάνουν τον βίο αβίωτο , ενώ ετοιμάζεται μια νέα πιο σκληρή επιβολή αντιλαϊκών μέτρων με το νέο ασφαλιστικό και φορολογικό που φέρνουν κυβέρνηση – ΕΕ και ΔΝΤ.», αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση.

Μέσω της ανακοίνωσης οι αγροτικοί σύλλογοι καλούν την δημοτική Αρχή να ανακαλέσει τις αυξήσεις, να σταματήσει το κόψιμο του νερού σε όσους πραγματικά αδυνατούν να πληρώσουν, να προχωρήσει σε μειώσεις στις τιμές των τιμολογίων της ΔΕΥΑΦ σε φτωχές οικογένειες, μικροκαλλιεργητές, ανέργου , χαμηλοσυνταξιούχους, να καταργήσει το τέλος επανασύνδεσης και τον ΦΠΑ στο νερό και την αποχέτευση.