Πάγωσαν τα πάντα στο Διάσελλο με τους υδραυλικούς της ΔΕΥΑΦ να δίνουν αγώνα για την αποκατάσταση του προβλήματος

Το χιόνι και ο παγετός δημιούργησαν τεράστια προβλήματα σήμερα  στο δημοτικό διαμέρισμα Διασέλλου του Δήμου Φαρκαδόνας. Αναμενόμενο, αν κρίνουμε από την υψομετρική απόσταση του χωριού, αλλά και τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες που καταγράφονται στην περιοχή.

Τα πρώτα προβλήματα άρχισαν να δημιουργούνται αργά το βράδυ της Δευτέρας στην ύδρευση, που κυριολεκτικά, όπως σημείωσε και ο δήμαρχος Φαρκαδόνας Θανάσης Μεριβάκης, πάγωσαν τα πάντα με αποτέλεσμα το χωριό να παραμείνει χωρίς νερό. Το μεσημέρι της Τρίτης με την εκτόνωση των καιρικών φαινομένων ανηφόρισε προς το χωριό συνεργείο υδραυλικών της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Φαρκαδόνας προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και να αποκατασταθούν οι ζημιές που προκλήθηκαν στις σωληνώσεις της γεώτρησης που δίνει νερό στον οικισμό.

Ανάλογα συμβάντα σε μικρότερο ωστόσο βαθμό σημειώθηκαν ταυτόχρονα και σε άλλους οικισμούς της Φαρκαδόνας θέτοντας σε διαρκή ετοιμότητα τους υδραυλικούς.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος σημειώνει ότι η παγωνιά είναι ισχυρή με αποτέλεσμα οι σωληνώσεις να παγώνουν και να σπάνε σε αρκετά σημεία του δικτύου αλλά και των γεωτρήσεων. Μίλησε παράλληλα για το δύσκολο έργο των υπαλλήλων, οι οποίοι πραγματικά δίνουν μάχη με το κρύο και το χιόνι για να αποκαταστήσουν τις βλάβες.