Πανέτοιμη η Πυροσβεστική Υπηρεσία για το φετινό καλοκαίρι

Ξεκινά από τη Δευτέρα η αντιπυρική περίοδος η οποία και θα ολοκληρωθεί στα τέλη του Οκτωβρίου.

Σε πλήρη ετοιμότητα τίθεται από την ερχόμενη Δευτέρα 1η Μάη η Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρικάλων, καθώς και το σύνολο των σταθμών και των κλιμακίων της με αφορμή την έναρξη της νέας αντιπυρικής περιόδου. Σε ετοιμότητα από την Δευτέρα θα βρίσκεται μαζί με τα υπολοιπα Κλιμάκια του νομού, κι αυτό της Οιχαλίας.

Ήδη οι προετοιμασίες και το πυροσβεστικό σχέδιο έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί με την διοίκηση και το προσωπικό να εμφανίζονται πανέτοιμοι σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών ενόψει του καλοκαιριού.

Σκοπός του σχεδίου είναι η οργάνωση αντιπυρικής προστασίας στο νομό με στόχο την έγκαιρη προετοιμασία, ετοιμότητα και ενεργοποίηση των φορέων και μηχανισμών αντιμετώπισης κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιών.

Μεταξύ των επικίνδυνων σημείων του νομού που μπορεί να προκληθεί πυρκαγιά, συγκαταλέγονται ορεινά σημεία του νομού, όπου κυριαρχεί δασώδης και πυκνή βλάστηση.

Η διοίκηση και παράγοντες της Πυροσβεστικής εκφράζουν την άποψη ότι η κατάσταση την φετινή χρονιά θα είναι σαφώς πιο δύσκολη σε σχέση με πέρυσι, αφενός από την ελλιπή χρηματοδότηση για την αντιπυρική προστασία, αφετέρου από την πλούσια βλάστηση σε όλο το φάσμα του νομού.

Για μια ακόμη χρονιά θα δοθεί έμφαση στον καθαρισμό των δασικών δρόμων, στον καθαρισμό χώρων ανεξέλεγκτης και παράνομης διάθεσης απορριμμάτων αλλά και στην αποψίλωση και τον καθαρισμό των ιδιόκτητων οικοπεδικών εκτάσεων, έτσι ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστα φαινόμενα.