Πανέτοιμα τα σχολεία να υποδεχτούν τους μαθητές

Με καλούς οιωνούς ξεκινά για το Δήμο Φαρκαδόνας και ολόκληρο το νομό η νέα σχολική χρονιά

 Μετά από τρεις περίπου μήνες ξεκούρασης και ξεγνοιασιάς οι μαθητές επιστρέφουν στην εργασία τους… στα σχολεία.

Το κουδούνι θα χτυπήσει στις σχολικές μονάδες σήμερα στις 8:30 το πρωί, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας πορείας, όπου οι εκπαιδευτικοί θα επιδιώξουν να μορφώσουν τα παιδιά και να τους ανοίξουν νέους πνευματικούς ορίζοντες.

Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αναμένεται να γίνει με την τέλεση του καθιερωμένου Αγιασμού.

Στις τελετές θα παραβρεθούν και ο αναπληρωτής διευθυντής εκπαίδευσης κ. Γιώργος Κωνσταντάκος και η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κα Βάσω Κάκλα.

Σημειωτέον οι δυο διευθύνσεις εκπαίδευσης εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι την φετινή χρονιά δεν θα προκύψουν προβλήματα με το διδακτικό προσωπικό.

Δάσκαλοι και νηπιαγωγοί στις θέσεις τους

Στις θέσεις τους και πανέτοιμοι να ξεκινήσουν τις παραδόσεις των μαθημάτων βρίσκονται δάσκαλοι και νηπιαγωγοί των Τρικάλων. Τα μαθήματα αναμένεται να ξεκινήσουν μία μόλις ημέρα μετά τον Αγιασμό, τόσο στην πρωινή, όσο και στην απογευματινή ζώνη των ολοήμερων σχολείων.

Ο αναπληρωτής διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιώργος Κωνσταντάκος, εξέφρασε την αισιοδοξία του μιας και ο νομός Τρικάλων συγκαταλέγεται σε εκείνες τις περιοχές που διαθέτουν μόνιμο προσωπικό, το οποίο βρίσκεται στις θέσεις του.

«Έχουμε το προνόμιο να ανήκουμε στους νομούς που διαθέτουν μόνιμο προσωπικό. Ο νομός Τρικάλων έχει επάρκεια διδακτικού προσωπικού, γεγονός που δεν δημιουργεί άγχος για την ομαλή έναρξη της χρονιάς», δήλωσε ο κ. Κωνσταντάκος.

Τα μόνα κενά που υπάρχουν σήμερα είναι σε κάποιες ώρες στην ειδικότητα καθηγητών Φυσικής Αγωγής σε σχολεία του Δήμου Φαρκαδόνας, τα οποία θα καλυφτούν ενδοπεριφερειακά μέσα στην εβδομάσα, καθώς επίσης και σε ώρες Πληροφορικής που θα καλυφτούν άμεσα από εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε διάθεση στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων.

Αναφορικά με τα βιβλία αυτά θα διανεμηθούν κανονικά στα σχολεία σήμερα μετά το τέλος του Αγιασμού.

Ο κ. Γιώργος Κωνσταντάκος, αναπληρωτής διευθυντής Α/θμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων

Αισιοδοξία και στη Β/θμια Εκπαίδευση

Την αισιοδοξία της μετάφερε αναφορικά με την έναρξη του διδακτικού έτους και η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα Βάσω Κάκλα.

Ο προγραμματισμός και οι πρωτοβουλίες που αναπτύχτηκαν προ μηνός στην τοπική εκπαιδευτική διεύθυνση συνέβαλαν ώστε να προωθηθούν όλες οι εκκρεμότητες και να λυθούν τα όποια προβλήματα προέκυπταν.

«Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, έχει τοποθετήσει τους εκπαιδευτικούς, προσλήφθηκαν αναπληρωτές ειδικού προσωπικού, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για μια σχολική χρονιά χωρίς προβλήματα», δήλωσε η κα Κάκλα.

Αξίζει αν σημειωθεί ότι το 90% των βιβλίων έχει αποσταλεί στα σχολεία, τα οποία και θα διανεμηθούν σήμερα στους μαθητές.

Με τη σειρά της η διευθύντρια ευχήθηκε σε εκπαιδευτικούς και μαθητές καλή σχολική χρονιά με πρόοδο και υγεία.

Η κα Βάσω Κάκλα, διευθύντρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων