Πανηγύρισε και τίμησε την Αγία Σοφία και τις θυγατέρες της το Αχλαδοχώρι

Στις εκδηλώσεις ανήμερα της εορτής χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος

«Ως ελαία κατάκαρπος ανεβλάστησας εν ταις αυλαίς του Κυρίου, Σοφία μάρτυς σεμνή και προσήγαγες Χριστώ καρπόν ηδύτατον τους της νηδύος σου βλαστούς, δι’ αγώνων ευαγών, Αγάπην τε και Ελπίδα συν τη θεόφρονι Πίστει· μεθ’ ων δυσώπει υπέρ πάντων ημών.».

Τα γιορτινά του φόρεσε ο κεντρικός ενοριακός Ναός του Αχλαδοχωρίου που είναι αφιερωμένος στην μνήμη της Αγίας Σοφίας και των τριών θυγατέρων της, Πίστεως, Ελπίδας και Αγάπης.

Ο εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν το απόγευμα του Σαββάτου, παραμονή της εορτής με την τέλεση του πανηγυρικού εσπερινού μετ΄ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του αρχιερατικού επιτρόπου π. Νικόλαου Χατζιάρα και ιερέων χωριών του Δήμου Φαρκαδόνας.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις συνεχίστηκαν το πρωί της Κυριακής, ανήμερα της εορτής με την τέλεση του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος.

Στο βίο της Αγίας Σοφίας και το μαρτυρικό θάνατο των τριών ανήλικων παιδιών της Πίστεως, Ελπίδας και Αγάπης, που δεν απαρνήθηκαν το Χριστιανισμό, και αποκεφαλίστηκαν από τον Ρωμαίο Αυτοκράτορα, μίλησε στο Θειο Κήρυγμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών.

Ο κ. Χρυσόστομος  κάλεσε τους πιστούς να αγκαλιάζουν κάθε στιγμή και ώρα την Εκκλησία, καθώς αποτελεί την ελπίδα τόσο για τις ευχάριστες, όσο και τις δύσκολες στιγμές του ανθρώπου.

Στις εκδηλώσεις πέραν του πλήθους κόσμου, παρέστησαν, ο δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Θανάσης Μεριβάκης, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Φαρκαδόνας κ. Μιχάλης Μπαγιώτης, ο πρόεδρος του χωριού κ. Βασίλης Κουτσοδήμος, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Γιάννης Μέμηλας και Ηλίας Καραμάνος  δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων καθώς επίσης και  ο πρώην βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ κ. Ηλίας Βλαχογιάννης

Πανηγυρικές εκδηλώσεις

Το απόγευμα της παραμονής της εορτής με την ολοκλήρωση των θρησκευτικών εκδηλώσεων προσφέρθηκε στους κατοίκους του χωριού και στους επισκέπτες η παραδοσιακή φιλοξενία προσφορά του Δήμου Φαρκαδόνας και της τοπικής κοινότητας. Λίγο αργότερα είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν στο κεντρικό ταβερνάκι της περιοχής υπό τους ήχους δημοτικής μουσικής που προσέφερε ένα μοναδικό μουσικό πρόγραμμα.