Πανηγυρίζει ο Πετρόπορος και τιμά τους Αγίους Αναργύρους

Τους Αγίους Αναργύρους Κοσμά και Δαμιανό θα τιμήσει την Κυριακή και τη Δευτέρα ο Πετρόπορος.

Στον ενοριακό Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων που κοσμεί το χωριό στις 7 το απόγευμα της Κυριακής, παραμονή της εορτής θα τεθούν σε προσκύνημα απότμημα Ιερών Λειψάνων του Αγίου.

Μετά την ολοκλήρωση της τέλεσης του Πανηγυρικού Εσπερινού θα ακολουθήσει λιτανεία της Ιεράς εικόνας και θα προσφερθεί παραδοσιακό φαγητό χορηγία κατοίκων της Περιοχής.

Αμέσως μετά θα διξεχθεί μουσικοχορευτική εκδήλωση στην πλατεία του χωριού στην οποία θα λάβουν μέρος τα χορευτικά του Λαογραφικού Συλλόγου «Οι Θεριστάδες» και του Πολιτιστικού Συλλόγου Πετροπόρου «Αγία Παρασκευή» παιδικό και γυναικείο τμήμα.

Θα ακολουθήσει πλούσια λαχειοφόρος ενώ οι θρησκευτικές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν το πρωί της Δευτέρας με την τέλεση της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας.

Οι διοργανωτές, Πρόδρος Πετροπόρου Κώστας Φορτωτήρας, μέλη τοπικού και εκκλησιαστικού Συμβουλίου, εθελοντές, δωρητές και χορηγοί, καλούν τους κατοίκους του Πετροπόρου και όλους τους συνδημότες να παραστούν στις θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις προς τιμή των πολιούχων του Πετροπόρου, Αγίων Αναργύρων.
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *