Παράδειγμα προς μίμηση ανώνυμος συνδημότης μας

Παραχώρησε στην «ΚΡΗΝΗ LIVE» χρηματικό ποσό με την παράκληση να δωριστεί σε άπορη οικογένεια για τα Χριστουγεννιάτικα ψώνια

Μέρες αγάπης και αλληλεγγύης αυτές που διανύουμε. Αυτές τις ημέρες λοιπόν δεν θα μπορούσε να λείπει η προσφορά-ελεημοσύνη, αυτό δηλαδή που δίδαξε κατά την επίγεια παρουσία του ο Κύριος. «Αγαπάτε αλλήλους». Κι αυτή τη Ιερά διδαχή φαίνεται πως δεν ξεχνούν συνδημότες μας, που με τις πράξεις και τα έργα τους, στηρίζουν τους αδυνάτους και προάγουν τις ιερές εντολές… «Ο έχων δύο χιτώνας μεταδότω τω μη έχοντι, και ο έχων βρώματα ομοίως ποιείτω», [Λουκ. γ’11].

Τις Άγιες αυτές μέρες που διανύουμε κανείς δεν πρέπει να στερηθεί τα βασικά. Κανείς δεν πρέπει να μείνει πεινασμένος και απογοητευμένος. Ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι που δεν ξεχνούν την φιλανθρωπία, δεν λησμονούν ότι «Εκείνος που ελεεί φτωχό, δανείζει τον Θεό».

Κι αυτό έπραξε ένας συνδημότης μας, καταγόμενος και διαμένοντας σε έδρα μιας από τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Φαρκαδόνας. Απευθύνθηκε  και τον ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που έδειξε και μας παραχώρησε ένα σεβαστό ποσοστό, το οποίο μας ζήτησε να το διαθέσουμε σε μια άπορη οικογένεια του Δήμου μας. Ο ίδιος ζήτησε να κρατηθεί η ανωνυμία του, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες θα προσκομίσει εκ νέου ανάλογο χρηματικό ποσό για να το διαθέσουμε σε άλλη οικογένεια του Δήμου μας.

Μετά την αναζήτηση εντοπίσαμε οικογένεια και της προσκομίσαμε την δωροεπιταγή, η οποία θα δαπανηθεί για την αγορά τροφίμων από το σουπερ μάρκετ Γαλαξίας της Φαρκαδόνας.

Πράξη ευαισθησίας, πράξη ανθρωπιάς, παράδειγμα προς μίμηση για να δοθεί χαρά σε όσους την στερούνται ειδικά αυτές τις Άγιες Ημέρες.