Η παράδοση και η ψυχαγωγία έδωσαν ραντεβού στο Γριζάνο το βράδυ του Σαββάτου

Ασφυκτικά από κόσμο γέμισε το βράδυ του Σαββάτου η πλατεία του δ.δ. Γριζάνου του Δήμου Φαρκαδόνας κατά την έναρξη των εκδηλώσεων με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου Πνεύματος.

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από το νομικό πρόσωπο του Δήμου Φαρκαδόνας, αυτό της «Πέλιννα».

Πλήθος κόσμου επισκέφτηκε το χωριό συμμετέχοντας στις τριήμερες εκδηλώσεις πολιτιστικού και θρησκευτικού χαρακτήρα, οι οποίες χρόνια τώρα συγκεντρώνουν τα βλέμματα κατοίκων και επισκεπτών.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων άνοιξε αργά το απόγευμα του Σαββάτου με την παράσταση του θεάτρου σκιών από τον Κοσμά Παπαγιούκα, προσφορά της Φέτα Θεσσαλίας Υφαντής και του υπευθύνου της εταιρίας κ. Κώστα Κοκκινίδη.

Τα παιδιά του Γριζάνου απόλαυσαν την θεατρική παράσταση διασκεδάζοντας και γελώντας με τα κατορθώματα του Καραγκιόζη, των παιδιών του και της παρέας τους.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε νωρίς το βράδυ στην πλατεία του χωριού με την παρουσίαση τοπικών και παραδοσιακών χορών από τα χορευτικά τμήματα Συλλόγων και συγκεκριμένα του Συλλόγου Γυναικών Φαρκαδόνας, του Συλλόγου Γυναικών Οιχαλίας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζάρκου «Φαϋττός» και του Πολιτιστικού Συλλόγου Γριζάνου «Βλύζας».

Παιδιά, έφηβοι και ενήλικες χορευτές παρουσίασαν σειρά χορών, αφήνοντας τις καλύτερες των εντυπώσεων στο πολυπληθές κοινό.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται σήμερα Κυριακή. Το απόγευμα  θα τελεστεί Μέγας Εωθινός Εσπερινός στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας ενώ στις 9 το βράδυ θα διεξαχθεί το ετήσιο καλοκαιρινό πανηγύρι με την εμφάνιση λαϊκοδημοτικής ορχήστρας. Στις εκδηλώσεις θα προσφερθεί η παραδοσιακή φιλοξενία ενώ το πρόγραμμα θα κλείσει την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος με την τέλεση του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας.