Παράπονα και βολές από το Δ. Χαλκιά για το θέμα των αγριογούρουνων

Δυσαρεστημένος ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης καθώς δεν προσκλήθηκε ο Δήμος στη σύσκεψη που διοργάνωσε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Τρικάλων για τις ζημιές των αγριόχοιρων

Από την περσινή χρονιά, εποχή που είχαν ξεκινήσει να καταγράφονται οι μεγάλες και ολοκληρωτικές σε πολλές των περιπτώσεων ζημιές σε καλλιεργούμενες εκτάσεις αλλά και τα τροχαία ατυχήματα μετά την παράσυρση αγριογούρουνων, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης Δήμου Φαρκαδόνας κ. Δημήτρης Χαλκιάς είχε ασχοληθεί ενεργά με το ζήτημα.

Αρχικά είχε θέσει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο ενώ αργότερα είχε κοινοποιήσει έγγραφα και υπομνήματα στις αρμόδιες Υπηρεσίες Περιφέρεια Θεσσαλίας, Δασαρχεία, πολιτικούς φορείς, ζητώντας στήριξη και εν ολίγοις παρεμβάσεις για την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ για την αποζημίωση των παραγωγών. Την ευαισθησία τους για τις ζημιές και τα ατυχήματα, έδειξαν κι άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Φαρκαδόνας, μεταξύ των οποίων και η κα Ελένη Στεργίου Μπότη, η οποία προ μηνός έφερε το θέμα εκ νέου στο δημοτικό συμβούλιο με την μορφή ερώτησης.

Το θέμα των ζημιών από τα αγριογούρουνα επανήλθε στο δημοτικό συμβούλιο, αυτή τη φορά με τη μορφή παραπόνου. Ο κ. Δημήτρης Χαλκιάς ορμώμενος από την πρόσφατη σύσκεψη που συγκάλεσε τη Δευτέρα ο Κυνηγετικός Σύλλογος Τρικάλων με συμμετέχοντες εκπροσώπους Δήμων, Περιφέρειας Θεσσαλίας, Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Δασαρχείων και αγροτών, εξέφρασε το δημόσια τα παράπονα του για την μη πρόσκληση του Δήμου Φαρκαδόνας.

«Δεν μπορείς να προσκαλείς όλους τους υπόλοιπους που ουσιαστικά δεν αντιμετωπίζουν το ίδιο μέγεθος προβλημάτων και να μην υπάρχει συμμετοχή από ένα Δήμο που ταλανίζεται απο χιλιάδες προβλήματα και καταστροφές από τα αγριογούρουνα. Πρόσφατα μας ζητήθηκαν κάποια έγγραφα από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σιμουρέλη, ο οποίος παρέστη στη σύσκεψη. Όλοι γνωρίζουν ο πρόβλημα στην περιοχή μας και δεν είχαν την ευαισθησία να μας προσκαλέσουν. Γιατί;», τόνισε ο κ. Χαλκιάς.

Όπως υποστήριξε ο κ. Χαλκιάς οι ζημιές πλέον είναι σύνηθες φαινόμενο, η παρουσία των αγριογούρουνων λαμβάνει νέες διαστάσεις καθώς τα αγριογούρουνα πλησιάζουν σε κατοικημένη ζώνη, με πρόσφατο παράδειγμα την Παναγίτσα όπου οι αγριόχοιροι εμφανίζονται εντός του οικισμού.