Παράσταση διαμαρτυρίας για το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα

Μέλη του 15μελους του 1ου Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Τρικάλων συναντήθηκαν με την διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Βάσω Κάκλα και μετέφεραν τις αντιδράσεις τους για το νέο πρόγραμμα που έθεσε σε εφαρμογή το υπουργείο Παιδείας

Τα παράπονά τους γύρω από το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα που ανακοίνωσε και θέτει σε εφαρμογή από την φετινή χρονιά στα Εσπερινά Επαγγελματικά Λύκεια το υπουργείο Παιδείας, μετέφεραν στη διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κα Βάσω Κάκλα, μέλη του 15μελους του σχολείου.

Αντιπροσωπεία του 15μελους επισκέφτηκε το μεσημέρι της Τετάρτης την διευθύντρια, μεταφέροντας τις αντιδράσεις που διατυπώνουν οι μαθητές γύρω από το νέο ωράριο, καταθέτοντας σχετική επιστολή και ζητώντας να κοινοποιηθεί στο αρμόδιο υπουργείο.

Μέχρι και πέρυσι στα Εσπερινά ΕΠΑ.Λ. τα μαθήματα ξεκινούσαν στις 5:20 το απόγευμα και οι παραδόσεις ολοκληρωνόταν στις 20:50 το βράδυ. Την φετινή χρονιά, σύμφωνα με τις αλλαγές που προώθησε το υπουργείο και τέθηκαν σε εφαρμογή οι παραδόσεις των μαθημάτων ξεκινούν στις 6 το απόγευμα και ολοκληρώνονται στις 10:30 το βράδυ, με δυο 15λεπτα διαλείμματα ανά δυο διδακτικές ώρες.

Ως προς αυτό το γεγονός εκφράζονται έντονες αντιδράσεις από πλευράς μαθητών μιας και οι περισσότεροι είναι εργαζόμενοι, οικογενειάρχες με αρκετές υποχρεώσεις και έχουν προσαρμόσει τα ωράρια τους με το παλιό ωρολόγιο πρόγραμμα. Υπάρχουν και οι περιπτώσεις όλων εκείνων των μαθητών που χρησιμοποιούν για την έλευση τους στο σχολείο λεωφορεία, τα δρομολόγια των οποίων τα περισσότερα ολοκληρώνονται στις 9:30 το βράδυ και κατά αυτόν τον τρόπο δεν μπορούν πλέον να ανταποκριθούν.

Το 15μελες κατέθεσε πρόταση στην τοπική εκπαιδευτική διεύθυνση την οποία και ζήτησαν να μεταβιβαστεί αρμοδίως τα μαθήματα να ξεκινούν στις 16:50 το απόγευμα και να ολοκληρώνονται στις 21:10 το βράδυ.

Από την πλευρά της η κα Κάκλα θα μεταφέρει το αίτημα αρμοδίως, κατανοώντας πλήρως τα όσα υποστηρίζουν οι μαθητές του σχολείου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *