Παρατείνονται οι συμβάσεις 8 εργαζομένων στην καθαριότητα του δήμου Φαρκαδόνας

Την παράταση των συμβάσεων 8 εργαζομένων ορισμένου χρόνου εισηγήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Φαρκαδόνας ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου κ. Μιχάλης Μπαγιώτης.

Στηριζόμενος σε απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών για παράταση των υπαρχουσών συμβάσεων μέχρι την 31η  Δεκεμβρίου 2015 ο αντιδήμαρχος πρότεινε στο Σώμα να εγκρίνει τη συνέχιση της εργασίας των 8 συμβασιούχων υπαλλήλων, οι συμβάσεις των οποίων λήγουν την 1η Νοεμβρίου 2015.

Ο κ. Μπαγιώτης επικαλέστηκε τις ελλείψεις που κυριαρχούν και στο Δήμο Φαρκαδόνας σε μόνιμο και ΙΔΟΧ προσωπικό για την καλή και αποτελεσματική λειτουργία της Υπηρεσίας Καθαριότητας. Θεώρησε αναγκαία την παράταση των συμβάσεων του προσωπικού ενώ σε διαφορετική περίπτωση, όπως είπε, δεν θα είναι δυνατή η αποκομιδή των απορριμμάτων.

«Κρίνεται αναγκαία η παράταση των συμβάσεων.  Αν σε περίπτωση δεν επωφεληθούμε της ευεργετικής διάταξης του υπουργείου Εσωτερικών, τότε θα μείνουμε χωρίς προσωπικό μέχρι και την έλευση νέων εργαζομένων στο Δήμο μας. Φρονώ πως με την παράταση θα συνεχίσουμε να ικανοποιούμε τις τρέχουσες και αυξημένες ανάγκες στον τομέα της καθαριότητας», ανέφερε μεταξύ των άλλων ο κ. Μπαγιώτης.

Το Σώμα υπεραμύνθηκε της απόφαση και κατ’ αυτόν τον τρόπο θα υπάρξει δίμηνη παράταση της απασχόλησης των 8 εργαζομένων.DSC_00362