Παράξενοι επισκέπτες στα χωριά της Φαρκαδόνας

Σμήνη πεταλούδων έκαναν την εμφάνισή τους στα δημοτικά διαμερίσματα προκαλώντας έκπληξη στους κατοίκους και δη στα παιδιά

Οι παράξενοι επισκέπτες έκαναν την εμφάνισή τους για ένα ακόμη καλοκαίρι στα χωριά του Δήμου Φαρκαδόνας. Αναφερόμαστε στην νέα εμφάνιση χιλιάδων πεταλούδων  το βράδυ της Πέμπτης στα χωριά της Φαρκαδόνας σε φωτεινά σημεία κυρίως στις κολώνες φωτισμού.

Το φαινόμενο παρατηρούνταν και σήμερα τις πρωινές ώρες προκαλώντας την έκπληξη των κατοίκων.

Στη θέα της εικόνας πολλοί κάτοικοι εξέφραζαν την έκπληξή τους εξαιτίας του μεγάλου αριθμού αλλά και του σχήματος των πεταλούδων καθώς δεν έμοιαζε σαν κι εκείνο των κλασικών εντόμων με τους εντυπωσιακούς χρωματισμούς.

Βέβαια οι μεγαλύτεροι σε ηλικία κάτοικοι και συγκεκριμένα οι αγρότες δεν έκρυβαν τους φόβους και το προβληματισμό τους. Φόβοι που προέρχονταν για την παραμονή των πεταλούδων στα χωριά και τη μεταφορά τους σε καλλιεργούμενες αγροτικές εκτάσεις στις οποίες θα άφηναν τα αυγά τους τα οποία στην συνέχεια θα μετατραπούν σε σκουλήκια που θα καταστρέψουν την παραγωγή.

Γεωπόνοι της περιοχής μας σήμερα υποστήριζαν ότι δεν υπάρχει τέτοιος φόβος καθώς οι συγκεκριμένες πεταλούδες (Λεπιδόπτερα)  δεν αποτελούν κίνδυνο για τις καλλιέργειες απλά μεταφέρθηκαν στην περιοχή μας  λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων των τελευταίων ημερών (ανεμοθύελλα, χαλάζι κτλ.).

Ανάλογο φαινόμενο πάντως είχε επικρατήσει και την περσινή, αντίστοιχη περίοδο όπου για ένα 5ημερο τα χωριά της Φαρκαδόνας βρισκόταν αντιμέτωπα με σμήνη πεταλούδων.