Παρέλαβαν και ανέλαβαν καθήκοντα οι νέοι διευθυντές

Η πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων τους, χαρακτηρίστηκε διερευνητική καθώς ενημερώθηκαν για κάθε ζήτημα που αφορά το σχολείο και ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις για να αποκτήσουν μια πλήρη εικόνα.

Παράδοση – παραλαβή το πρωί της Τρίτης για τους διευθυντές των σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των Τρικάλων και της Φαρκαδόνας. Σε τοπικό επίπεδο νωρίς το πρωί οι νέοι διευθυντές επισκέφτηκαν τα σχολεία στα οποία θα κρατήσουν τα επόμενα χρόνια τα ηνία των διευθύνσεων προκειμένου να παραλάβουν από τους προκατόχους τους.

Σε επίπεδο νομού καθήκοντα ανέλαβαν 54 διευθυντές σε σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του νομού, καθώς επίσης και 42 της δευτεροβάθμιας.

Σε τοπικό επίπεδο στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ανέλαβαν νέα καθήκοντα 6 διευθυντές και δη στα σχολεία της Φαρκαδόνας 1ο και 2ο δημοτικό σχολείο, Οιχαλίας 1ο και 2ο δημοτικό σχολείο, Ταξιαρχών και Ζάρκου. Στη θέση του παρέμεινε ο μέχρι πρότινος διευθυντής του δημοτικού σχολείου Γριζάνου. Ανάληψη καθηκόντων είχαμε και σε τέσσερα από τα 5 σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και δη, στα ΓΕΛ Φαρκαδόνας και Οιχαλίας.

Συγκινητικές υπήρξαν οι περιπτώσεις όλων εκείνων που εγκαταλείπουν τα σχολεία τους για να αναλάβουν σε κάποιο άλλο διδακτήριο τις διευθύνσεις, καθώς επίσης και για εκείνους που τελικά δεν επιλέχθηκαν εκ νέου διευθυντές και από το Σεπτέμβριο θα αναλάβουν τη διδασκαλία μαθημάτων.

Η πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων τους, χαρακτηρίστηκε διερευνητική καθώς ενημερώθηκαν για κάθε ζήτημα που αφορά το σχολείο και ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις για να αποκτήσουν μια πλήρη εικόνα. Οι νέοι διευθυντές θα ασκούν καθήκοντα έως τις 31 Ιούλιου 2020.