Με παρέμβαση του Χρήστου Μπουλούμπαση το δημοτικό σχολείο Ζάρκου θα λειτουργήσει ως 5/θεσιο

Μέλημα της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του νομού Τρικάλων είναι η ισότιμη εξυπηρέτηση των εκπαιδευτικών και παιδαγωγικών αναγκών όλων των σχολείων του Δήμου Φαρκαδόνας αλλά και ολόκληρου του νομού αναφέρει στο δελτίο τύπου που κοινοποίησε στο ΚΡΗΝΗ LIVE  πριν από λίγο ο κ. Μπουλούμπασης

Άμεση υπήρξε η παρέμβαση του διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων σχετικά με τον υποβιβασμό του δημοτικού σχολείου Ζάρκου, όπου από 6/θεσιο που λειτουργούσε επί σειρά ετών υποβιβάστηκε με υπουργική απόφαση σε 4/θεσιο.

Μετά από παρέμβαση του διευθυντή κ. Χρήστου Μπουλούμπαση το δημοτικό σχολείο Ζάρκου την επόμενη χρονιά δεν θα λειτουργήσει ως 4/θεσιο, αλλά ως 5/θεσιο.

Από πλευράς του ο κ. Χρήστος Μπουλούμπασης παρέθεσε στο «ΚΡΗΝΗ LIVE» τον πίνακα με όλα τα στοιχεία των δημοτικών σχολείων, προς ενημέρωση των φίλων συνδημοτών του Ζάρκου και ιδιαίτερα του κ. Χρήστου Αραχωβίτη, ο οποίος, σύμφωνα με τον κ. Μπουλούμπαση τον κατηγόρησε για μεροληπτική διαχείριση της λειτουργίας των σχολείων του Δήμου Φαρκαδόνας.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του κ. Μπουλούμπαση και ο πίνακας των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Φαρκαδόνας:

«Σχετικά με την υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Ζάρκου επισημαίνουμε τα εξής:
Η οργανικότητα των σχολικών μονάδων ορίζεται με Υπουργικές Αποφάσεις με βάση τα όσα προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, τα σχολεία που ο αριθμός των παιδιών είναι από 31 μέχρι 46 υποβιβάζονται σε 3/θέσια. Το Δημοτικό Σχολείο Ζάρκου, αν και έχει 44 μαθητές, υποβιβάστηκε σε 4/θέσιο. Η δική μας πρόταση ήταν για 5/θέσιο.
Η λειτουργικότητα των σχολικών μονάδων ορίζεται από τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με βάση τις πραγματικές εκπαιδευτικές και παιδαγωγικές ανάγκες των μαθητών και υποστηρίζεται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και το Υπουργείο Παιδείας. Για το λόγο αυτόν το Δημοτικό Σχολείο Ζάρκου ορίζεται ότι κατά την επόμενη σχολική χρονιά 2017-18 θα λειτουργήσει ως 5/θέσιο.
Μέλημα της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του νομού Τρικάλων είναι η ισότιμη εξυπηρέτηση των εκπαιδευτικών και παιδαγωγικών αναγκών όλων των σχολείων του Δήμου Φαρκαδόνας αλλά και ολόκληρου του νομού.
Παραθέτουμε Πίνακα με όλα τα σχολεία του Δήμου Φαρκαδόνας προς ενημέρωση των φίλων συνδημοτών του Ζάρκου και ιδιαίτερα του Χρήστου Αραχωβίτη, ο οποίος με κατηγόρησε για μεροληπτική διαχείριση της λειτουργίας των σχολείων του Δήμου Φαρκαδόνας.»