Παρουσία του Δ. Βίτσα η ορκωμοσία στη ΣΜΥ

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας μίλησε από τα Τρίκαλα για το υψηλό παραγόμενο έργο της σχολής και στην αναβάθμιση της μετά την αύξηση του χρόνους σπουδών από 2 σε 3 έτη

Παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δημητρίου Βίτσα, της ειδικής γραμματέα του ΥΠΕΘΑ, Καλλιόπης Παπαλεωνίδα, του Αρχηγού ΓΕΣ, Αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή, του διοικητή της Α΄ Στρατιάς Δημόκριτου Ζερβάκη, του διοικητή της Σχολής Ταξίαρχου Δημήτριου Τσιπίδη, στρατιωτικών και πολιτικών παραγόντων του νομού, τελέστηκε χθες το πρωί στις εγκαταστάσεις της ΣΜΥ η ορκωμοσία των πρωτοετών σπουδαστών.

Στην ορκωμοσία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος.

Η ατμόσφαιρα στη διάρκεια της τελετής ήταν ιδιαίτερα ζεστή, καθώς γονείς και σπουδαστές είδαν τους κόπους τόσων ετών να αποδίδουν καρπούς μετά την επίσημη ένταξη στην μεγάλη στρατιωτική οικογένεια.
Μέρα χαράς για την τοπική και Ελληνική κοινωνία χαρακτήρισε την χθεσινή ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Βίτσας. Μίλησε για το πλούσιο έργο της Σχολής, τονίζοντας ότι με την αύξηση των ετών φοίτησης από διετής σε τριετής, ανωτατοποιείται , παρέχοντας μεγαλύτερη εκπαίδευση και μόρφωση προς τους σπουδαστές. Ο υπουργός δεν παρέλειψε να συγχαρεί τους πρωτοετείς σπουδαστές για την επιλογή τους να ενταχθούν στην στρατιωτική οικογένεια, εξηγώντας ότι αυτά τα παιδιά, παρότι είχαν πολλές επιλογές, αποφάσισαν να επενδύσουν στην ασφάλεια και την ακεραιότητα της χώρας.

Στο υψηλό φρόνιμα των σπουδαστών επικέντρωσε την προσοχή του ο διοικητής της Σχολής, κ. Δημήτρης Τσιπίδης, μιλώντας για την συνειδητή απόφαση των σπουδαστών να καταταχθούν στη σχολή και να αφιερώσουν όλη τη ζωή τους, προσφέροντας στην πατρίδα. Η τελετή ολοκληρώθηκε με οπλασκήσεις και με παρέλαση προ των επισήμων.