Παρουσιάστηκε το project της «Ευφυούς Στάσης» Φαρκαδόνας στην Αθήνα

Στον 1ο Πανελλήνιο Μαραθώνιο Ανάπτυξης Καινοτόμων Υπηρεσιών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση συμμετείχαν οι κ.κ. Κώστας Κοσμάς, Κώστας Ασίκης και Δημήτρης Μεριβάνης

Τις εργασίες του 1ου Πανελλήνιου Μαραθωνίου Καινοτόμων Υπηρεσιών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση City Challenge Crowdhackathon #smartcity» συμμετείχε ο πρόεδρος της ΚΟΙ.Δ.Ε.ΦΑ. κ. Κώστας Κοσμάς. Ο 1ος Πανελλήνιος Μαραθώνιος Ανάπτυξης διεξήχθη Αθήνα το περασμένο Σαββατοκύριακο και πέραν του κ. Κοσμά από την Φαρκαδόνα συμμετείχε ο Προϊστάμενος Τμήματος Προγραμματισμού κ. Ασίκης Κωνσταντίνος και ο εξωτερικός συνεργάτης Πληροφορικής κ. Μεριβάνης Δημήτρης.

Οι τρεις εκπρόσωποι του Δήμου Φαρκαδόνας παρουσίασαν στο Workshop υπηρεσιών και καλών πρακτικών στην αυτοδιοίκηση για την ποιοτικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών, το project της «Ευφυούς Στάσης».

Θέμα της διοργάνωσης που έφερε την σφραγίδα της ΚΕΔΕ η τεχνολογική και επιχειρησιακή καινοτομία στο ευρύτερο πεδίο των έξυπνων πόλεων (smartcities).

Πρόκειται για έναν τριήμερο στο οποίο αναπτύχθηκαν πιλοτικές υπηρεσίες και εφαρμογές που λύνουν προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και υποστηρίζουν την τοπική και εθνική ανάπτυξη μέσω των νέων τεχνολογιών. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε έκθεση καινοτομίας και καλών πρακτικών και διοργανώθηκαν Workshops στα οποία παρουσιάστηκαν λύσεις και υπηρεσίες για την τοπική αυτοδιοίκηση. Στην πρωτοβουλία αυτή συμμετείχαν ενεργά στελέχη των Δήμων, εταιριών ΤΠΕ, νέοι επιχειρηματίες, προγραμματιστές, αναλυτές καθώς και φοιτητές.

Σημειωτέον ότι η «ευφυής» στάση λεωφορείων, που τοποθετήθηκε επί του πεζοδρομίου της κεντρικής πλατείας της Φαρκαδόνας, θα προσφέρει στους χρήστες των μέσων μαζικής μεταφοράς (αλλά και στους πεζούς της περιοχής) πολλαπλές εξυπηρετήσεις μεταξυ των οποίων, χρηστικές πληροφορίες (ως info-point), τόσο για τους επιβάτες σε αναμονή των λεωφορείων (δρομολόγια, ανακοινώσεις Δήμου, τουριστικές πληροφορίες), όσο και για τους πεζούς, με μετάδοση περιεχομένου από το internet, ταχυφορτιστή πολλαπλών θέσεων για τα κινητά τηλέφωνα και tablets των επιβατών σε αναμονή και των διερχόμενων πεζών, κ.α.

Παράλληλα, η στάση θα εξοπλιστεί σύντομα και με αυτόνομο φωτοβολταϊκό σύστημα, ώστε να είναι ενεργειακά αυτόνομη, με χρηματοδότηση 2.000 ευρώ από το Δήμο Φαρκαδόνας. Έτσι θα αποτελέσει πρότυπο έργο αστικής κινητικότητας και περιβαλλοντικής βιωσιμότητας.