Παρουσιάζεται απόψε στα Τρίκαλα η «Η μάσκα της ψευδαίσθησης» της Μαργαρίτας Χαντζιάρα

Ραντεβού με το καλό αστυνομικό μυθιστόρημα δίνουν απόψε Σάββατο οι Τρικαλινοί, στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της συγγραφέα Μαργαρίτας Χαντζιάρα «Η Μάσκα της Ψευδαίσθησης».

Το βιβλίο θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση που θα διοργανωθεί στην Σουίτα στις 8 το απόγευμα.  

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Βασίλειος Πανάγος, εκπαιδευτικός συγγραφέας, ο υπεύθυνος των εκδόσεων «Φύλατος» και η συγγραφέας.

Αποσπάσματα του αστυνομικού μυθιστορήματος θα διαβάσει ο Νίκος Μάντζιος, εκπαιδευτικός ενώ την παρουσίαση θα συντονίζει η κα Κάλλυ Παπαδογιάννη, σύμβουλος ψυχικής υγείας-οικονομολόγος.

Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου η κα Μαργαρίτα Χαντζιάρα, πλέκει ένα έξυπνο σενάριο εξιστορημένο με συνοχή και πυκνή αφηγηματική ροή και καταφέρνει με ρεαλισμό να τυλίξει την καθημερινότητα σε ένα σκοτεινό πέπλο μυστηρίου, εκεί που crime scene της αιματηρής δολοφονίας είναι ένα κολλέγιο και στην κάτω πλευρά της καλογυαλισμένης επιφάνειας της αστικής αγγλικής κοινωνίας κρύβεται η θαμπή της αντανάκλαση, γεμάτη με σκοτεινά και καλά κρυμμένα μυστικά. Την ίδια στιγμή, μια μυστικιστική αίρεση στα χιονισμένα βουνά της Σκωτίας, της οποίας η δράση φτάνει να απειλεί τις χαλαρές κοινωνικές δομές του Λονδίνου, μυεί τους ακολούθους της στον σκοταδισμό, κρύβει πίσω από χοντρούς και αδιαπέραστους μεσαιωνικούς τοίχους τρομακτικές πρακτικές, ανθρώπους καταδικασμένους στο σκοτάδι και περιπλέκει την εξιχνίαση του εγκλήματος.

Δυνατές περιγραφές,  καθηλωτικά σκηνικά και πολύ ενδιαφέροντες και συνάμα ανθρώπινοι χαρακτήρες είναι τα εργαλεία που χρησιμοποιεί με άνεση στο πρώτο της μυθιστόρημα και υπόσχεται να ψυχαγωγήσει κάθε είδος αναγνώστη. Εισάγοντας μας σε κοινωνικούς προβληματισμούς, όπως η άκριτη χρήση της τεχνολογίας ή οι ψυχικές ασθένειες, αγγίζει  με γλώσσα απλή και κατανοητή σε όλους, και με ευχάριστο συνάμα τρόπο, προεκτάσεις και εκφάνσεις κοινωνικών φαινομένων αλλά και προσωπικών καταστάσεων που όλοι έχουμε δει, ζήσει ή και προσποιηθεί την ανυπαρξία τους