«Πάρτυ» σε καλλιεργούμενες εκτάσεις με καλαμπόκι κάνουν τα αγριογούρουνα

«Αφανίστηκε» αγρότης στο Ζάρκο που μέσα σε δυο ημέρες είδε την περιουσία του να καταστρέφεται ολοκληρωτικά από τους αγριόχοιρους

Επιβεβαιώθηκαν για μια ακόμη χρονιά οι φόβοι των αγροτών του Ζάρκου. Την περασμένη άνοιξη οι αγρότες εξέφρασαν τους φόβους για τις καταστροφές σε καλλιεργούμενες εκτάσεις από την επέλαση των αγριογούρων που έκαναν την εμφάνιση τους σε αγροτικές περιοχές κι όχι μόνο περιοχές.

Και φέτος για δεύτερη συνεχή χρονιά εκτάσεις με καλαμπόκι που βρίσκονται δυτικά του χωριού, σε περιοχή που οδηγεί προς την Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, κατασπαράσσονται νύχτα και μέρα από αγέλες αγριογούρουνων. Οι αγριόχοιροι κατηφορίζουν από ορεινές περιοχές του χωριού προς τον κάμπο σε αναζήτηση νερού και τροφής με αποτέλεσμα να κατασπαράσσουν τις καλλιέργειες του καλαμποκιού.

Τεράστιες είναι οι ζημιές που δημιούργησαν τα αγριογούρουνα σε αγρότη του χωριού, που σήμερα δεν μπορεί να πιστέψει το μέγεθος της ζημιάς. Οι αγριόχοιροι κατέστρεψαν το μεγαλύτερο μέρος της καλλιεργούμενης έκτασης του κ. Μπασιάκου αλλά και τις σταγόνες ποτίσματος, ο οποίος δεν μπορεί να πιστέψει ότι την φετινή χρονιά οι κόποι του κατασπαράχτηκαν από τα άγρια ζώα.

Ο ίδιος απευθύνθηκε στις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΕΛΓΑ, οι οποίες εμφανίστηκαν αναρμόδιες επί του θέματος, καθώς δεν μπορεί να υπάρξει αποζημίωση από τέτοιου είδους φαινόμενα. Πλέον ο ίδιος, όπως εξάλλου κι άλλοι αγρότες άλλων περιοχών, ζητούν  την παρέμβαση των ειδικών και δη των Οικολογικών Οργανώσεων προκειμένου να γλιτώσουν τις εναπομείνασες καλλιέργειες και να μην αφανιστούν οικονομικά.

Σημειωτέον αντίστοιχα προβλήματα είχαν προκύψει την περσινή χρονιά στην ίδια περιοχή αλλά και σε άλλα διαμερίσματα του δήμου Φαρκαδόνας. Οι αγρότες έμεναν απλά θεατές των καταστροφών στις καλλιέργειές τους, μη μπορώντας να αντιδράσουν. Αυτός βέβαια ήταν ο λόγος να μειωθούν σημαντικά οι καλλιεργούμενες εκτάσεις με καλαμπόκι στην συγκεκριμένη περιοχή του Ζάρκου, υπό τον φόβο της επέλασης και των καταστροφών των αγριογούρουνων.

Καταλήγοντας να επισημανθεί ότι τα τελευταία χρόνια ο πληθυσμός των χοίρων έχει πολλαπλασιαστεί δραματικά, όπως επίσης και οι καταστροφές που αυτά προκαλούν.