Πάσχα με δανεικά θα κάνουν φέτος οι περισσότεροι συνδημότες

Άνεργοι, Εργαζόμενοι, Συνταξιούχοι και Αγρότες θα αναγκαστούν να κάνουν Πάσχα με δυσκολίες με μισό ή με ελάχιστο έως καθόλου αρνί

Λίγες μόλις μέρες πέρασαν από την καταβολή των συντάξεων στους συνταξιούχους της περιοχής μας. Τα χρήματα σαφώς δεν ήταν αρκετά για να καλύψουν το σύνολο των αναγκών, αυτών των ανθρώπων, πόσο μάλλον να καλύψουν τις αυξημένες απαιτήσεις ενόψει Πάσχα.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται οι εργαζόμενοι των 500 ευρώ, αγρότες και επαγγελματοβιοτέχνες που κι αυτό το μήνα αναγκάστηκαν με το «καλημέρα» να σπεύσουν σε ταχυδρομεία, ΔΕΚΟ και λοιπούς φορείς, για τις δόσεις του δανείου, για τον καθυστερημένο στην καταβολή ΕΦΚΑ, τα φροντιστήρια των παιδιών, για τα ενοίκια των βλασταριών τους που σπουδάζουν μακριά από τα σπίτια και μαθηματική ακρίβεια τα επόμενα χρόνια θα είναι άνεργα, για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, του νερού , των τηλεφώνων.

Και στο κοντινό βάθος το Πάσχα. Μιας γιορτής επιβαρυμένης με έξοδα, καθώς οι πολίτες θα αναγκαστούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη πληρώνοντας το λιγότερο το ποσό των 100 ευρώ για την αγορά του οβελία.

Πάσχα για λίγους φέτος και στο δήμο Φαρκαδόνας

Αλήθεια πόσοι από τους πολίτες τις επόμενες ημέρες θα καταφέρουν να εξοικονομήσουν τα χρήματα για τα αμνοερίφια και τα υπόλοιπα ψώνια που απαιτεί το γιορτινό τραπέζι; Όπως όλα δείχνουν λίγοι, καθώς οι εποχές της σπατάλης ανήκουν οριστικά στο παρελθόν.

Φυσικά το γεγονός αυτό εκφράζεται έντονα, αν κανείς πραγματοποιήσει μια βόλτα στην τοπική αγορά. Στο επιτόπιο ρεπορτάζ του ΚΡΗΝΗ LIVE  καταγράφεται η απόγνωση και ο σκεπτικισμός των πολιτών καθώς πριν καν ολοκληρωθεί το πρώτο δεκαήμερο του μήνα οι τσέπες, αν δεν άδειασαν από χρήματα, είναι βέβαιο ότι θα αδειάσουν τις επόμενες ημέρες.

Όπως αναφέρουν οι καταναλωτές της περιοχής μας τα πλουσιοπάροχα πασχαλινά τραπέζια απ’ τα οποία δεν έλειπε τίποτα αποτελούν παλιά ανάμνηση. Φέτος, όπως εξάλλου και τα προηγούμενα τρία χρόνια, οι πολίτες θα εντάξουν στο γιορτινό μενού τα απολύτως απαραίτητα, δηλαδή αρνί και ορισμένα συνοδευτικά. Στην καλύτερη πάντα περίπτωση.
Εντωμεταξύ πολλές συγγενικές οικογένειες εκδηλώνουν ήδη την πρόθεσή τους να αγοράσουν συνεταιρικά τον οβελία, από μισό η καθεμία και αντί της σούβλας να βάλουν το μερίδιό τους στον φούρνο, ώστε να αποφύγουν τις σπατάλες. Βέβαια, θα υπάρξουν κι εκείνοι, των οποίων το πορτοφόλι αντέχει ακόμη για να αγοράσουν ολόκληρο αρνί και να το ψήσουν με τον πατροπαράδοτο τρόπο, στη σούβλα, όμως ο αριθμός τους διαρκώς μειώνεται.

Ωστόσο και την φετινή χρονιά δεν θα λείπουν κι εκείνες οι περιπτώσεις ανθρώπων που θα προμηθευτούν από 2 έως 3 κιλά κρέατος για να το ψήσουν καθώς η τσέπη τους δεν μπορεί να αντέξει κάτι περισσότερο.

Μέχρι στιγμής πάντως τοπικά και σε επίπεδο νομού οι παραγγελίες στα κρεοπωλεία εμφανίζουν τεράστια πτώση σε σχέση με πέρυσι, κάτι που οφείλεται στις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες των πολιτών.