Στο περίμενε 20 μέρες στο Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας για μια ακτινογραφία

Απούσα η δημοτική Αρχή, πρώην και νυν διοικήσεις του κέντρου υγείας στην άσκηση πιέσεων για την παροχή των αναγκαίων υπηρεσιών υγείας στους δημότες της Φαρκαδόνας, υποστηρίζει ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής Σπύρος Τσιοτινός 

Τα προβλήματα που απασχολούν τη δημόσια Υγεία είναι πολλά και γνωστά, όχι μόνο σε τοπικό επίπεδα αλλά και γενικότερα σε πανελλαδικό. Νοσοκομεία και μονάδες υγείας υπολειτουργούν εξαιτίας της έλλειψης εξοπλισμού ή ανθρώπινου δυναμικού, με τους ασθενείς να βρίσκονται όμηροι ενός συστήματος που πραγματικά νοσεί. Φυσικά οι τυχεροί της όλης υπόθεσης είναι οι οικονομικά άνετοι που θα στραφούν στους ιδιώτες υγείας, όλοι οι υπόλοιποι θα πρέπει να δείξουν ιώβεια υπομονή μέχρι να φτάσει η σειρά του ραντεβού τους σε κάποιο δημόσιο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Πολλαπλά και εντεινόμενα χτυπήματα υποβάθμισης και απαξίωσης δέχονται οι δημόσιες υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου μας, σε βάρος των αυξημένων υγειονομικών αναγκών των κατοίκων. Το αναφαίρετο κοινωνικό δικαίωμα στην παροχή δημόσιων και σύγχρονων υπηρεσιών Υγείας που συμπυκνώνεται στην πρόληψη, διάγνωση, υπονομεύεται και μετατρέπεται σε εμπόρευμα με τη σφραγίδα της πολιτικής των εκάστοτε κυβερνήσεων αλλά και της αδιαφορίας των δημοτικών Αρχών, να ενσκήψουν σε τόσα σοβαρά ζητήματα.

Ο αντίκτυπος αυτής της νοσηρής για την εργατική λαϊκή οικογένεια πολιτικής, αποτυπώνεται σε όλο το φάσμα της δομής και λειτουργίας των υφιστάμενων υγειονομικών ιδρυμάτων και υπηρεσιών.

Υποχρηματοδότηση, σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό, ανεπαρκής εξοπλισμός, εντατικοποίηση της εργασίας με αποτέλεσμα τη μη ολοκληρωμένη και ορθή παρακολούθηση των ασθενών.

Όλα αυτά αποτυπώνονται και στο Κέντρο Υγείας της Φαρκαδόνας, το οποίο μετά από 30 και πλέον έτη λειτουργίας από τα γεγονότα που μας περιγράφονται υπολειτουργεί.

Σε αυτό συμπεραίνουμε αν κρίνουμε από τα λεγόμενα ενός συνδημότη μας του κ. Σπύρου Τσιοτινού, γνωστού αγροτοσυνδικαλιστή από το Ζάρκο, ο οποίος επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας για να υποβληθεί σε μια απλή ακτινογραφία, αλλά δεν εξυπηρετήθηκε. Όπως του αναφέρθηκε θα πρέπει να περιμένει από σήμερα μέχρι και τις 7 Μαΐου, για να υποβληθείς ε ακτινογραφία.

«Όλα αυτά τα χρόνια ακούσαμε πολλά για το Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας, όπως και για τα υπόλοιπα της χώρας. Παρά το γεγονός ότι τα Κέντρα Υγείας ξεκίνησαν με καλούς οιωνούς, δυστυχώς με την πάροδο των χρόνων αποδυναμώθηκαν από τις κυβερνήσεις. Ελείψεις γιατρών, αναγκαίων ειδικοτήτων, έλλειψη μηχανολογικού εξοπλισμού και διάφορα άλλα προβλήματα προκαλούν ζητήματα στην λειτουργία τους. Κι όλα αυτά περνούν απαρατήρητα από τις τοπικές Αρχές, όπως και την παρούσα δημοτική Αρχή, που δεν νοιάστηκε ποτέ ώστε να πιέσει έτσι ώστε να ενδυναμωθεί η τοπική μονάδα υγείας και να συμβάλει στις λαϊκές ανάγκες. Η παρούσα δημοτική Αρχή, φαίνεται πως δεν νοιάζεται για το λαό, όπως φυσικά και οι εκάστοτε διοικήσεις, που αποτέλεσαν κορνίζα, κατέχοντας μονάχα τον τίτλο και τίποτε περισσότερο», τόνισε ο κ. Τσιοτινός.

Κραυγή αγωνίας από ανθρώπους που θα πρέπει να περιμένουν 20 μέρες για να εξεταστούν.,,