Στο περίμενε για την μεταφορά καλπών στα Τρίκαλα και μετέπειτα στους Δήμους

Η αποδέσμευση των τοπικών εκλογών από τα δημοτικά ψηφοδέλτια απαιτεί αυξημένο αριθμό καλπών που θα χρησιμοποιηθούν για την εκλογική διαδικασία

Καθημερινή πλέον είναι η παραλαβή εγκυκλίων που κοινοποιεί το Υπουργείο Εσωτερικών στις Περιφερειακές Ενότητες της χώρας, ταυτόχρονα και των Τρικάλων με αφορμή τη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών.

Το αρμόδιο τμήμα των Εκλογών της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων παρακολουθεί με προσοχή τα έγγραφα που αποστέλλονται και σε τοπικό επίπεδο προκειμένου να κινηθεί αναλόγως.

Στην παρούσα φάση ο όγκος εργασίας χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα μικρός με τους υπαλλήλους και τους προϊσταμένους τους να βρίσκονται εν αναμονή για την ανάληψη των απαιτούμενων ενεργειών κυρίως από το τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου και μετέπειτα.

Τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο το αρμόδιο τμήμα βρίσκεται εν αναμονή της μεταφοράς καλπών και στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων. Οι κάλπες κατά την μεταφορά τους θα φιλοξενηθούν σε χώρο της Περιφερειακής Ενότητας ενώ στην συνέχεια και σύμφωνα με τις υπάρχουσες ανάγκες που θα καταγραφούν θα αποσταλούν στους τέσσερις Δήμους του νομού. Ειδικά την φετινή χρονιά όπου οι τοπικές εκλογές για την ανάδειξη προέδρων αποδεσμεύονται από τα δημοτικά ψηφοδέλτια και απαιτείται για την ψήφο ξεχωριστή κάλπη, κρίνεται αναγκαία σ’ όλη την χώρα, όπως φυσικά και στην περιοχή μας, η προμήθειά τους.

Ο όγκος δουλειάς σαφώς και θα αυξηθεί καθώς αναμένεται η παραλαβή βιβλίων, εκλογικών σάκων, ψηφοδελτίων και γενικότερα γραφικής ύλης. Όλα τα προαναφερόμενα όταν ολοκληρωθεί η αποστολή τους αναμένεται να αποτελέσουν το υλικό των εκλογικών σάκων που θα παραλάβουν οι Δήμοι και μετέπειτα οι δικαστικοί αντιπρόσωποι.