Περιμένοντας την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για να συνεδριάσει το Δ.Σ. Φαρκαδόνας

Με το που κοινοποιηθεί στο Δήμο η απόφαση για την νομιμότητα της εκλογής του νέου προεδρείου αυτομάτως ανάβει το πράσινο φως για τις συνεδριάσεις του Σώματος

Εν αναμονή της έγκρισης της απόφασης της εκλογής του νέου προέδρου και του γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου Φαρκαδόνας κ.κ. Γιάννη Αναγνώστου και Γιώργου Μακρυνιώτη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Περιφέρειας Θεσσαλίας βρίσκεται ο Δήμος Φαρκαδόνας.

Μετά την παραίτηση του κ. Μιχάλη Μπαγιώτη και την διεξαγωγή της ειδικής συνεδρίασης στην οποία εκλέχτηκαν μέσω ψηφοφορίας οι προαναφερόμενοι δημοτικοί σύμβουλοι στο προεδρείο του Σώματος, η απόφαση απεστάλη στην Αποκεντρωμένη να εξεταστεί και να λάβει την απαιτούμενη έγκριση νομιμότητας.

Ήδη από την αποστολή της απόφασης έχει μεσολαβήσει μια περίπου εβδομάδα και σύμφωνα με τον κ. Αναγνώστου εκτιμάται ότι η έγκριση νομιμότητας θα αποσταλεί την ερχόμενη εβδομάδα, ίσως και την προσεχή Δευτέρα. Μέχρι και την κοινοποίηση της απόφασης της Αποκεντρωμένης στο Δήμο Φαρκαδόνας το Σώμα δεν μπορεί να συνεδριάσει.

Όπως ανέφερε ο κ. Αναγνώστου, σε περίπτωση που η εγκριτική αποσταλεί μέχρι και την Δευτέρα το μεσημέρι, αναμένεται να διανεμηθούν οι προσκλήσεις προκειμένου το δημοτικό συμβούλιο να συγκληθεί την ερχόμενη Παρασκευή. Σε διαφορετική περίπτωση, αν αυτό συμβεί τις επόμενες ημέρες και εντός της ερχόμενης εβδομάδας, τότε η συνεδρίαση θα μετατεθεί για την μεθεπόμενη καθώς από την διανομή των προσκλήσεων έως και την σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου απαιτούνται τουλάχιστον 5 ημέρες.

Η συνεδρίαση πάντως του δημοτικού συμβουλίου αναμένεται με ενδιαφέρον καθώς στην τελευταία σύγκληση δεν υπήρξε ολοκλήρωση μετά τα όσα διαδραματίστηκαν και τις κόντρες που προέκυψαν με αφορμή την έγκριση δανείου από την ΔΕΥΑΦ. Όπως είναι γνωστό για το εν λόγω θέμα δεν υπήρξε απόφαση μιας και η συνεδρίαση είχε διακοπεί.