Περιμένουν τρεις μήνες μετά τις καταστροφές τους γεωπόνους του ΕΛΓΑ

Από τις βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου μεσολάβησαν τρεις περίπου μήνες. Ωστόσο το εκτιμητικό έργο του ΕΛΓΑ συνεχίζεται με αργούς, θα έλεγε κανείς, ρυθμούς, στην ευρύτερη περιοχή της Φαρκαδόνας, προκαλώντας δικαίως τα παράπονα του αγροτικού κόσμου της περιοχής μας.

Παρότι οι αγρότες με την ολοκλήρωση της συλλεκτικής περιόδου άφησαν στα χωράφια τους μάρτυρες στην καλλιέργεια του βαμβακιού, 6 αράδες αριστερά, δεξιά και μεσαία των αγροκτημάτων τους, για να εκτιμηθεί το μέγεθος της ζημιάς, μέχρι στιγμής στην πλειονότητα των αγρών και δη των Δημοτικών Ενοτήτων Οιχαλίας και Πελινναίων δεν έχουν επισκεφτεί οι γεωπόνοι για να προχωρήσουν στην καταγραφή. Το εκτιμητικό έργο έχει προχωρήσει ικανοποιητικά στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Φαρκαδόνας.

Το συγκεκριμένο γεγονός προκαλεί τη δυσαρέσκεια των αγροτών καθώς αναμένουν για να συλλέξουν τη σοδειά από τους μάρτυρες για να την πουλήσουν στα εκκοκκιστήρια, μιας και ο χρόνος περνά και τα εργοστάσια στις 31 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το νόμο σταματούν να παραλαμβάνουν το προϊόν. Παράλληλα πολλοί απ’ αυτούς καθυστερούν, με ότι αυτό συνεπάγεται, να προχωρήσουν στο όργωμα των χωραφιών, ως μέσω προετοιμασίας για την επόμενη καλλιεργητική περίοδο.

Κι όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στις καθυστερήσεις καταβολής των αποζημιώσεων από την περασμένη χρονιά από τις βροχοπτώσεις, χρηματικά ποσά δόλου ευκαταφρόνητα. Να υπογραμμιστεί σε αυτό το σημείο ότι αγρότες της Κρήνης δεν έχουν πληρωθεί μέχρι και σήμερα τα ποσά των αποζημιώσεων για τις ζημιές που προκάλεσαν οι βροχοπτώσεις στις καλλιέργειες το 2015, τη στιγμή που συνάδελφοι τους από άλλα χωριά παρέλαβαν από το Αύγουστο τα εν λόγω ποσά.