Περίσσευμα ψυχής και αγάπης στην ενορία της Παναγίας Φανερωμένης Τρικάλων

Καθημερινά πραγματοποιείται το συσσίτιο σε 50 συνανθρώπους μας που υποφέρουν οικονομικά, με τους εφημέριους του Ναού να απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους κατοίκους του νομού και κατ’ επέκταση της Φαρκαδόνας να συνεισφέρουν με την προσφορά τροφίμων

Περίσσευμα ψυχής και αγάπης δείχνουν για μια ακόμη χρονιά οι ενορίτες και οι εφημέριοι του Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Τρικάλων π. Αναστάσιος Γκαβοτζίμας και π. Εφραίμ Γιαννάκος.

Ακολουθούν πιστά τις εντολές του Κυρίου «Ο ελεών πτωχόν δανείζει Θεώ», μαγειρεύοντας και προσφέροντας συσσίτιο αγάπης σε άπορους και οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας.

Οι μέρες που διανύουμε είναι δύσκολες και άνευ προηγουμένου. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε αντικειμενικές δυσκολίες, οικονομικά προβλήματα τα οποία έχουν αλλάξει κατά πολύ το βιοτικό επίπεδο. Αλλιώς είχαμε προγραμματίσει τις οικογενειακές μας υποχρεώσεις, και αλλιώς έχουν έρθει τα πράγματα. Δυστυχώς υπάρχουν και άνθρωποι που βρίσκονται σε χειρότερη θέση από εμάς και  δεν έχουν στην κυριολεξία ούτε «ένα πιάτο φαγητό».

Σε καθημερινή βάση 15 εθελόντριες της ενορίας προσέρχονται στην εκκλησία προετοιμάζοντας τα γεύματα αγάπης τα οποία στη συνέχεια προσφέρονται σε 50 άτομα τα οποία έχουν πραγματικά ανάγκη.

Όλοι οι παραπάνω, αφιλοκερδώς μοχθούν για να μπορούν οι άποροι και πονεμένοι συμπολίτες μας να βρουν ένα ζεστό πιάτο φαγητό κάθε μέρα. Η ενορία της Παναγίας Φανερωμένης Τρικάλων από την μεριά της έχει αναλάβει όλα τα λειτουργικά έξοδα  του συσσιτίου, με την βοήθεια διαφόρων δωρεών σε χρήματα ή τρόφιμα από τους  συμπολίτες μας ,αλλά και από δωρεές  εις μνήμη συγγενικών προσώπων.

Στο θεάρεστο έργο που επιτελείται στην ενορία αναφέρθηκε ο π. Ανάστασιος.

«Σαν εφημέριος του Ιερού Ναού θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω όλους όσους προσφέρουν σ’ αυτό το έργο αγάπης με κάθε τρόπο, διότι αυτός που ελεεί κάθε πτωχό είναι σαν να δανείζει τον ίδιο τον θεό. «Ο ελεών πτωχόν δανείζει Θεώ». Η ελεημοσύνη έλκει τη Χάρη του Θεού!».

Όλοι μας μπορούμε να βοηθήσουμε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, όλοι μας μπορούμε να συνεισφέρουμε, είτε με εθελοντική εργασία, είτε προσφέροντας τρόφιμα.

Όσοι Φαρκαδόνιοι επιθυμούν να προσφέρουν από το υστέρημα τους μπορούν να παραδώσουν τρόφιμα εντός του Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμενης καθημερινά.

Η πράξη τους θα βοηθήσει στα μέγιστα για την συνέχιση του συσσιτίου, απλώνοντας χέρι βοηθείας και υποστήριξης στο συνάνθρωπο που υποφέρει και στερείται και των βασικών για την επιβίωση του.