Περιβαλλοντικά μηνύματα έστειλαν οι μαθητές του Δήμου Φαρκαδόνας

Περισσότερα από 450 παιδιά 9 δημοτικών σχολείων του Δήμου συμμετείχαν στις δράσεις του  «Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης»   

Από νωρίς το πρωί της Τρίτης η κεντρική πλατεία της Φαρκαδόνας άρχισε να κατακλύζεται από παιδιά. Από μαθητές και μαθήτριες 9 δημοτικών σχολείων της περιοχής που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Φαρκαδόνας για συμμετοχή στις εκδηλώσεις του  «Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης».

Περισσότεροι από 450 μαθητές 9 δημοτικών σχολείων του Δήμου Φαρκαδόνας άρχισαν να συγκεντρώνονται στην πλατεία της Φαρκαδόνας, προκειμένου να μεταφέρουν προς πάσα κατεύθυνση μηνύματα για την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος.  Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Δήμο Φαρκαδόνας σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Τρικάλων, το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της, και την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε.

Με την ενέργεια αυτή, μέσω διασκεδαστικών και διαδραστικών παιχνιδιών, όπως το κυνήγι θησαυρού, το μπόουλινγκ, οι τσουβαλοδρομίες, ο τροχός της ανακύκλωσης, το φιδάκι, το παζλ, οι κρίκοι, ο στόχος και άλλα παιχνίδια, ειδικά προσανατολισμένα στο θέμα της ανακύκλωσης, το Λούνα Παρκ, σύμφωνα με τον Δήμο, ψυχαγώγησε και παράλληλα εκπαίδευσε τα παιδιά στα υλικά που δέχεται ο Μπλε Κάδος και στην ορθή χρήση του.

Σκοπός της δράσης είναι να εξοικειωθούν οι μικροί μας φίλοι με την ιδέα της Ανακύκλωσης μέσα από το παιχνίδι, να εκπαιδευτούν για το ποια υλικά ανακυκλώνονται και να παροτρύνουν τους μεγαλύτερους για ενεργό και συνειδητή συμμετοχή με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής όλων μας.

Παρόντες στην εκδήλωση ο δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Θανάσης Μεριβάκης, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Κώστας Κοσμάς, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Φαρκαδόνας κα Αθανασία Χαλβαντζά, καθώς επίσης και εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μεταξύ των οποίων η υπεύθυνη του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων κα Αθανασία Γκίκα.

«Προσπαθούμε με κάθε τρόπο και κάθε μορφής εκδήλωση να ευαισθητοποιήσουμε τους μαθητές, τα μικρά παιδιά στην προστασία του περιβάλλοντος. Όλοι θα πρέπει να αντιληφθούμε πόσο μάλλον τα παιδιά ότι τίποτα δεν μπορεί να πάει χαμένο.», τόνισε μεταξύ των άλλων ο κ. Κοσμάς.

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και ο δήμαρχος επικεντρώνοντας την προσοχή στους σκοπούς της εκδήλωσης, και εξηγώντας ότι στόχος είναι ευαισθητοποίηση των μαθητών, προκειμένου να έρθουν πιο κοντά και να αντιληφθούν την αξία της προστασίας του περιβάλλοντος.

Στα σχολεία που συμμετείχαν στην διοργάνωση ο Δήμος προσέφερε ένα βιβλίο για το ρόλο και την αξία της ανακύκλωσης.