Περιβαλλοντική και ιστορική ξενάγηση για τους μαθητές του Γυμνασίου Οιχαλίας

Επισκέφτηκαν την Ελασσόνα και το Σαραντάπορο στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «Υδάτινη Ενέργεια, Νεροτριβές, Λίμνες»

Περιβαλλοντικό, ιστορικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα είχε η εκδρομή των μαθητών του γυμνασίου Οιχαλίας. Μαθητές συνοδευόμενοι από εκπαιδευτικούς επισκέφτηκαν περιοχές της Ελασσόνας, όπου ξεναγήθηκαν σε ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία καθώς και στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Η εκδρομή διεξήχθη στο πλαίσιο του προγράμματος «Υδάτινη Ενέργεια, Νεροτριβές, Λίμνες».

Πρώτος σταθμός για τους μαθητές το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελασσόνας.

Οι μαθητές αφού ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες και τα προγράμματα του Κέντρου από τους υπεύθυνους του ΚΠΕ, κατόπιν επισκέφτηκαν τη λίμνη και τις νεροτριβές (μαντάνια) του Κεφαλόβρυσου, όπου και πραγματοποίησαν δραστηριότητες πεδίου.

Η περιβαλλοντική ομάδα όμως δεν έχασε την ευκαιρία να επισκεφτεί το Μουσείο Σαρανταπόρου και το Χάνι Χατζηγώγου, όπου εκτίθενται ευρήματα των νικηφόρων μαχών (όπλα, στολές, φωτογραφίες, ημερολόγια και προσωπικά αντικείμενα των στρατηγών).

Επισκέφτηκε επίσης την Ιερά Μονή Ολυμπιώτισσας, το πιο παλαιό και γνωστό μοναστήρι της Παραολύμπιας περιοχής, όπου οι μοναχές ενημέρωσαν για την ιστορία της μονής, καθώς επίσης και για την εικόνα της Παναγίας που με θαυματουργό τρόπο μεταφέρθηκε στο μοναστήρι και σ’ αυτήν αποδίδονται πολλά θαύματα.

Αρχηγός της εκδρομής ήταν η Διευθύντρια του σχολείου κα Σκανδάλη Αγορίτσα και συνοδοί οι καθηγητές του σχολείου Αγναντή Ελένη, Βοζίκης Χρήστος.