Πήγε να κάνει το καλό και βρήκε τον μπελά του ο δήμαρχος Φαρκαδόνας

Περισυλλέξαμε το σκυλάκι και προσπαθήσαμε να το φροντίσουμε, ωστόσο κάποιοι φρόντισαν να πάρουν το σκυλάκι για να δημιουργήσουν πρόβλημα στο Δήμο, επισημαίνει μεταξύ των άλλων ο δήμαρχος

Τα παράπονα σημαντικής μερίδας πολιτών της Φαρκαδόνας για το περιφερόμενο, αδέσποτο σκυλάκι, που αντιμετώπιζε σημαντικά προβλήματα με την υγεία του, και απαιτούσε άμεσης κτηνιατρικής φροντίδας, κινητοποίησε άμεσα το Δήμο και συγκεκριμένα το δήμαρχο Φαρκαδόνας κ. Θανάση Μεριβάκη και τον αντιδήμαρχο κ. Κώστα Θωμά.

Υπό τον κίνδυνο της μετάδοσης ασθενειών, κάτι για το οποίο εκφραζόταν και φόβοι από κατοίκους της περιοχής δια μέσου σελίδας κοινωνικής δικτύωσης, μιας και το αδέσποτο περιφερόταν στην πλατεία της Φαρκαδόνας και στην παιδική χαρά που χρησιμοποιούν καθημερινά δεκάδες παιδιά για το παιχνίδι τους, ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος φρόντισαν για την περισυλλογή του αδέσποτου. Το έπραξαν άμεσα, λαμβάνοντας τα απαιτούμενα μέτρα, τοποθετώντας το σκυλάκι σε κλωβό, μεταφέροντας αυτό, στον χώρο του πρώην κτηνιατρείο, όπου το τελευταίο διάστημα μεταφέρονται αδέσποτα. Μάλιστα σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο δήμαρχος το σκυλάκι αφού του προσφέρθηκε νερό και τροφή, δεν αφέθηκε ελεύθερο προκειμένου να προστατευτούν τα υπόλοιπα σκυλιά για να μην μολυνθούν. Τα μέτρα προστασίας ελήφθησαν μέχρι τη στιγμή που το ζώο θα εξεταζόταν από κτηνίατρο. Δυστυχώς όμως σήμερα το πρωί το σκυλάκι εξαφανίστηκε και δεν βρισκόταν στο σημείο που φυλασσόταν. Όπως υποστηρίζει ο δήμαρχος, το σκυλί βρισκόταν σε ειδικό κλωβό, ο οποίος είχε παραβιαστεί και το σκυλάκι είχε απομακρυνθεί από το σημείο. Παρά τις προσπάθειες για τον εντοπισμό του, δεν υπήρξε θετικό αποτέλεσμα.

Το γεγονός αυτό ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, από πλευράς Φιλοζωικών Οργανώσεων ανά την Ελλάδα που κατηγορούν τον δήμαρχο, ότι ευθύνεται για την εξαφάνιση του ζώου.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος δεν αποδέχεται καμιά κατηγορία που τον προσάπτουν Φιλοζωικές Οργανώσεις, αντιθέτως εξηγεί ότι ελήφθησαν όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την προστασία και τη φύλαξη του ζώου.

«Φροντίσαμε και αναλάβαμε όλα τα μέτρα για την προστασία του ζώου. Το φροντίσαμε, το ταϊσαμε ώσπου να αναλάβει την φροντίδα και την εξέταση ο κτηνίατρος. Σήμερα το σκυλί έλειπε από το κλωβό, κάποιοι φρόντισαν παράνομα να το ελευθερώσουν, για να προκαλέσουν προβλήματα  στο Δήμο. Πρόκειται για σαμποτάζ, μιας και κάποιοι θέλουν να δημιουργούν συνέχεια προβλήματα στο Δήμο», τόνισε μεταξύ των άλλων ο δήμαρχος.

Τις τελευταίες ώρες ο δήμαρχος στο προφίλ του σε μέσω κοινωνικής δικτύωσης δέχεται έντονα πυρά από φιλόζωους, οι οποίοι επιρρίπτουν ευθύνες για την εξαφάνιση του σκύλου.


2 Σχόλια

  1. Φτου σας ρε δεν ντρέπεστε βάρος να το έχετε όσο ζείτε που δεν σας αξίζει τπτ.. Που πήγε το σκυλί;

  2. Παιδιά, προσέχετε τι δημοσιεύετε, για να μην εκτεθείτε στην πορεία!!Οι ασθένεια του σκυλάκου δε μεταδίδεται στον άνθρωπο!!Αυτό το γνωρίζει ο κάθε άνθρωπος που έχει σκυλάκο στην κατοχή του!!Το ζωάκι περιφέρεται στους δρόμους τις περιοχής εδώ και μήνες και οι κάτοικοι του χωριού, καθώς και ο δήμος, όχι απλώς αδιαφορούν, αλλά ασκούν και βία πάνω του!!Το θέμα πήρε έκταση λόγω ενός κυρίου, ο οποίος ζήτησε δημόσια στο facebook την απομάκρυνσή του, λόγω κινδύνου δημόσιας υγείας!!Τα σχόλια κάτω από τη δημοσίευση πάρα πολύ άσχημα!!Τον πήραν χαμπάρι όμως πολλοί φιλόζωοι κάτοικοι της χώρας, αλλά και του εξωτερικού και ο κύριος διέγραψε και τη δημοσίεσυη, αλλά και το λογαριασμό του στο facebook!!Ευτυχώς όμως, πολλοί είναι εκείνοι, οι οποίοι φρόντισαν και φωτογράφισαν όλα τα σχόλια της δημοσίευσης αυτής και άλλων παρόμοιων!!Βρέθηκε φιλοξενία μέσα σε λίγα λεπτά, καθώς και υιοθεσία του ζώου στην πορεία!!Ο Δήμος ενημερώθηκε για αυτό, αλλά παρόλα αυτά έσπευσε να βρει τον σκυλάκο και να τον μεταφέρει σε κάποιο κλουβί από το οποίο όλως τυχαίως κλάπηκε μετά από λίγες ώρες.. Θέλουμε να μας πουν που βρίσκεται το σκυλάκι!!Το θέμα έχει πάρει τεράστια έκταση και θα πάρει ακόμη μεγαλύτερη!!