Πικρία από την έλλειψη απαρτίας στο Δ.Σ. Φαρκαδόνας

Αναβλήθηκε η συνεδρίαση το βράδυ της Τρίτης λόγω έλλειψης απαρτίας μιας και από τους 27 δημοτικούς συμβούλους παρέστησαν οι 13

 Δυστυχώς η προγραμματισμένη για το βράδυ της Τρίτης συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Φαρκαδόνας δεν διεξήχθη, παρά το γεγονός ότι στην ατζέντα αυτής υπήρξαν αρκετά σημαντικά θέματα, για τα οποία έπρεπε να ληφθούν αποφάσεις.

Μεταξύ αυτών οι εκμισθώσεις με δημοπρασία καλλιεργήσιμης γης σε χωριά του Δήμου Φαρκαδόνας που πιέζει τους αγροτοκτηνοτρόφους μιας κι έχει ολοκληρωθεί ο χρόνος των προηγούμενων ενοικιαστηρίων και απαιτείται νέα εκμίσθωση για την καλλιέργεια των χωραφιών, όπως επίσης η τροποποίηση παλιότερης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου για την αδειοδότηση λειτουργίας παιδικών σταθμών.

Παρά τη σημαντικότητα των θεμάτων δεν επετεύχθη η επιθυμητή απαρτία μιας κι από σύνολο 27 δημοτικών συμβούλων στην αίθουσα παραβρέθηκαν μόλις 13. Η συνεδρίαση αναβλήθηκε, προκαλώντας ως ήταν αναμενόμενο τις αντιδράσεις τόσο του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Φαρκαδόνας κ. Γιάννη Αναγνώστου, όσο και του δήμαρχου κ. Θανάση Μεριβάκη.

Από την πλευρά του ο κ. Αναγνώστου χαρακτήρισε το γεγονός λυπηρό καθώς όπως ανέφερε ή μη συμμετοχή των συμβούλων δημιουργεί προβλήματα. Ο ίδιος προχώρησε και σε καταγγελίες σημειώνοντας ότι το βράδυ της Τρίτης θα μπορούσε να επιτευχθεί απαρτία αν δεν αποχωρούσαν δυο δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα οι κ.κ. Γιάννης Στάμος και Θανάσης Παπαδημητρίου, οι οποίοι προσήλθαν στην αίθουσα αλλά αποχώρησαν λίγο αργότερα.

Τις έντονες αντιδράσεις του μετέφερε και ο δήμαρχος κ. Θανάσης Μεριβάκης χαρακτηρίζοντας το γεγονός άκρως λυπηρό.

«Πραγματικά είναι λυπηρό το γεγονός. Στην συγκεκριμένη συνεδρίαση έπρεπε να λάβουμε σημαντικές αποφάσεις που αφορούν το Δήμο και τους δημότες που βρίσκονται σήμερα κοντά μας (εννοώντας τους αγρότες). Είναι στημένο το παιχνίδι κάποιων να μην παραβρίσκονται σήμερα στη αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου. Ο Δήμος τρέχει και θα έχει και συνέχεια, αυτό θα πρέπει να το κατανοήσουν όλοι. Με την μη παρουσία τους δεν χτυπούν ούτε το δήμαρχο, ούτε το πρόεδρο. Χτυπούν το Δήμο και τους δημότες», τόνισε σε έντονο ύφος ο δήμαρχος.

Η συνεδρίαση αναβλήθηκε για να συνεχιστεί σε νέα ημερομηνία με την αποστολή νέων προσκλήσεων. Για χθες το βράδυ εξάλλου προγραμματίστηκε έκτακτη συνεδρίαση με την μορφή του κατεπείγοντος για το θέμα των παιδικών σταθμών.


1 σχόλιο

  1. Ξανθος
    22/11/2018 at 15:08

    Όπως στρώνουν έτσι κοιμούνται,μαζί με τους φιλοξενούμενους στο δήμο. Ήλθαν ίδον και απυλθων.