Πυρκαγιά ξέσπασε στον βοηθητικό χώρο του οστεοφυλάκιου του κοιμητηρίου Ζάρκου

Άμεση υπήρχε το πρωί της Πέμπτης η επέμβαση του Κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Οιχαλίας στην είδηση πρόκλησης πυρκαγιάς στο βοηθητικό χώρο του οστεοφυλάκιου του Ζάρκου του Δήμου Φαρκαδόνας.
Η φωτιά ξέσπασε στις 11 περίπου το πρωί κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στο βοηθητικό χώρο του οστεοφυλακίου και πήρε άμεσα διαστάσεις. Πιθανότατα, να προκλήθηκε από αναμμένα κεριά καθώς στο χώρο βρίσκεται το μανουάλι που τοποθετούνται οι λαμπάδες. Η φωτιά προκάλεσε ολική καταστροφή στο χώρο, ευτυχώς όμως δεν επεκτάθηκε στον κεντρικό, εσωτερικό χώρο που φυλάσσονται τα οστά των νεκρών. Στον τόπο του συμβάντος ειδοποιήθηκαν και έφτασαν εγκαίρως 2 οχήματα του Κλιμακίου της Πυροσβεστικής Οιχαλίας και 5 υπάλληλοι που κατέσβησαν την φωτιά πριν επεκταθεί.
Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι παλιότερα την περίοδο του 1999 είχε προκληθεί πυρκαγιά στον εσωτερικό χώρο του οστεοφυλακίου του Ζάρκου που είχε προκαλέσει ολική καταστροφή στο χώρο. Τότε, πέραν της ολικής καταστροφής του κτιρίου μιας και κατέρρευσε η κεραμοσκεπή είχε καεί η πλειονότητα των ειδικών κιβωτίων καθώς επίσης και τα οστά των νεκρών που φυλασσόταν εκεί.
Προανάκριση για τα αίτια του συμβάντος διενεργεί το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής.