Πιστοί στη διάδοση των ηθών και εθίμων οι Θεριστάδες

Ο Λαογραφικός Σύλλογος Τρικάλων «Οι Θεριστάδες» προέκυψε από την αγάπη των Καραγκούνηδων της Θεσσαλικής πεδιάδας, οι οποίοι κατά κύριο λόγο καλλιεργούσαν δημητριακά και παρήγαγαν το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών σ’ όλη τη χώρα.
Αναγνωρίστηκε επίσημα το 1996 αφού είχε ήδη διανύσει μια πορεία είκοσι (20) χρόνων.
Από την ίδρυση του έως και σήμερα έχει δημιουργήσει σχολή παραδοσιακών χορών, συλλογή παραδοσιακών στολών, συλλογή αγροτικών και κτηνοτροφικών εργαλείων, διοργάνωσε σειρά εκδηλώσεων εντός και εκτός συνόρων, αναβίωσε πολλά ήθη και έθιμα των Καραγκούνηδων της Θεσσαλίας μεταξύ των οποίων τον θερισμό, το σεργιάνι του Πάσχα και των Απόκρεων, το έθιμο του Λαζάρου, τα Ροκάτσια του 12ημερου, την αναπαράσταση του Καραγκούνικου γάμου, την αναπαράσταση της κατασκευής οικίας νεολιθικής εποχής κτλ.
Τα μέλη και οι φίλοι του Λαογραφικού Συλλόγου συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης στο ξενοδοχείο Πανελλήνιο με σκοπό να κόψουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους.
Η εκδήλωση είχε παραδοσιακό χρώμα μιας και διανεμήθηκε παραδοσιακή πίτα και τοπικά εδέσματα.

Στις δράσεις και στο έργο του Συλλόγου αναφέρθηκε ο κ. Αντώνης Παπαμιχαήλ ο οποίος έδωσε τις ευχές του, καλώντας τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου να διαδώσουν την παράδοση που τους άφησαν παρακαταθήκη οι παλιότερες γενιές.