Πείτε μας εσείς τι θέλετε!

Αποφασίστε λοιπόν, αν έφτασε η ώρα να τελειώσει μια εποχή και να αρχίσει μια καινούργια, αναφέρει ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού «Νέο Ξεκίνημα» Δήμος Μανιώτης

Άκουσα ένα στίχο τραγουδιού που αναφέρει «μια εποχή τελειώνει» και άδραξα την ευκαιρία να σκεφτώ και ταυτοχρόνως να προβληματιστώ, αναλογιζόμενος και την εποχή που διανύουμε.

Επειδή μπαίνουμε στην τελική ευθεία προ των αυτοδιοικητικών εκλογών και σε κάποιες των περιπτώσεων «οι μάσκες θα πέσουν», μιας και έχει αρχίσει να διαφαίνεται ο αγώνας του συνόλου των υποψηφίων δημάρχων αλλά και των υποψηφίων συμβούλων (δημοτικών και τοπικών), σε λίγες μέρες το μπαλάκι θα περάσει στα χέρια των πολιτών. Στα χέρια των ψηφοφόρων που θα αποφασίσουν ποιος δήμαρχος τους αξίζει, όπως και από ένα μεγάλο πλήθος υποψηφίων, ποιοί είναι κατάλληλοι να τους εκπροσωπήσουν.
Αλήθεια τι ακριβώς επιθυμούν οι πολίτες; Πολιτικούς- αυτοδιοικητικούς (που το παίζουν πολιτικοί), να τους υπόσχονται τον ήλιο και τα αστέρια ή υποσχέσεις «ο δρόμος θα περάσει μπροστά ακριβώς απ’ το σπίτι σας ενώ γνωρίζουν ότι θα τον στερηθούν αρκετοί συνδημότες… γιατί οι πρώτοι δεν θέλουν να περπατούν ένα μέτρο με τα πόδια;
Θέλουν εκπροσώπους που την επόμενη μέρα των εκλογών θα είναι απρόσιτοι πια (καμία σχέση δηλαδή με το μελιστάλαχτο άτομο που προσφέρονταν ακόμα και να τους απομακρύνει τα σκουπίδια έξω, με σκοπό να τον-ην ψηφίσουν);
Η μήπως θέλουν άτομα (υποψηφίους και αιρετούς) που ενδιαφέρονται να γνωρίζουν όλα τα προβλήματα των χωριών τους με μαγικό τρόπο χωρίς εκείνοι να τους πιάσουν από το ώμο φιλικά λέγοντας τους «Αυτό χρειάζομαι εγώ και οι συγχωριανοί μου».
Όλοι οι υποψήφιοι είμαστε άτομα που δεν κατεβήκαμε από τη Σελήνη την ημέρα των εκλογών για να μας ψηφίσετε αλλά είμαστε αυτοί οι ίδιοι που γνωρίζετε τόσα χρόνια.
Σας παροτρύνω λοιπόν και εσείς να συμμετάσχετε όσοι το σκέφτεστε και να αφήσετε πίσω την κατάκριση που είναι η εύκολη λύση.
Αποφασίστε λοιπόν, αν έφτασε η ώρα να τελειώσει μια εποχή και να αρχίσει μια καινούργια.