Πλήθος κόσμου ανηφόρισε στη Ζωοδόχο Πηγή για να προσκυνήσει την Παναγία

Ο Ναός της Ζωοδόχου Πηγής και ο αύλειος χώρος του μοναστηριού της Παναγίτσας του Δήμου Φαρκαδόνας πλημμύρισαν από κόσμο κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις που ξεκίνησαν το απόγευμα της Πέμπτης του Πάσχα.
Η Ιερά Μονή της Ζωοδόχου Πηγής φόρεσε το απόγευμα της Πέμπτης τα γιορτινά της για να τιμήσει, σύμφωνα με την εκκλησιαστική παράδοση τη γιορτή της Παναγίας μας. Από νωρίς το απόγευμα το μοναστήρι γέμισε ασφυκτικά από κόσμο, από πιστούς του Δήμου Φαρκαδόνας και όμορων περιοχών που έσπευσαν να τιμήσουν την γιορτή. Να προσκυνήσουν και να ανάψουν το κερί τους ζητώντας η Παναγία να τους στηρίζει και να μεσιτεύει στο Θεό και Υιό της.
Στις εορταστικές εκδηλώσεις την τοπική Εκκλησία εκπροσώπησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσόστομος.
ο οποίος στο κήρυγμά του προς το ποίμνιο, κάλεσε τον κόσμο να προσεύχεται στην Μητέρα όλων μας, καθώς η ίδια, ο Υιός και Θεός μας αποτελούν την ελπίδα και το στήριγμα στις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε όλοι. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε επίσης και στο μοναστήρι της Παναγίτσας και στην γερόντισσα, μοναχή Βερονίκη, η οποία είναι και υπεύθυνη της Ιεράς Μονής. Όπως ανέφερε τα τρία μοναστήρια που κοσμούν το Δήμο Φαρκαδόνας και συγκεκριμένα της Παναγίτσας, του Ζάρκου και της Οιχαλίας αποτελούν τους φάρους της Ορθοδοξίας για να προσέρχονται οι πιστοί εναποθέτοντας ελπίδες, πόνους και αιτήματα προς τον Κύριο.
Στις εορταστικές εκδηλώσεις παραβρέθηκαν πλήθος εκπροσώπων φορέων της περιοχής μεταξύ των οποίων ο δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Θανάσης Μεριβάκης, ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ κ. Αθανάσιος Λιούτας, όπως και ο πρώην βουλευτής της ΝΔ κ. Ηλίας Βλαχογιάννης, ο οποίος ως νομάρχης Τρικάλων το 2007 είχε συμβάλει στα μέγιστα για την διάνοιξη και μετέπειτα στην υλοποίηση του έργου της  ασφαλτόστρωσης της οδού που οδηγεί στο μοναστήρι.