Πλήθος κόσμου απ’ όλη τη Θεσσαλία στις θρησκευτικές εκδηλώσεις της Αγίας Αικατερίνης στην Κρήνη Τρικάλων

Προσκύνησαν τη Θαυματουργό Χάρη της Αγίας Αικατερίνης

Για μια ακόμη χρονιά το θαυματουργό εξωκκλήσι της Αγίας Αικατερίνης στην Κρήνη Τρικάλων γέμισε ασφυκτικά από κόσμο, κατά τις διήμερες θρησκευτικές εκδηλώσεις με αφορμή τον εορτασμό της Μεγαλομάρτυρας.

Πιστοί κάθε ηλικίας από το Δήμο Φαρκαδόνας, αλλά και από κάθε γωνιά της Θεσσαλίας συνέρευσαν στο εξωκκλήσι που είναι αφιερωμένο στη μνήμη της Αγίας για να τιμήσουν την εορτή, να εναποθέσουν αιτήματα, ζητώντας την βοήθεια και τη Χάρη της.

Εξάλλου η Αγία Αικατερίνη, αποδεικνύει την παρουσία της, καθώς τα θαύματα είναι αναρίθμητα, και ομολογούνται ακόμη και σήμερα από πιστούς.

Το απόγευμα της Παρασκευής, παραμονή της εορτής η εκκλησία άρχισε να γεμίζει ασφυκτικά από κόσμο. Πλήθος πιστών που προσερχόταν για να προσκυνήσουν την Αγία Εικόνα και να ζητήσουν τη στήριξη.

Στις εκδηλώσεις χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος αναφέρθηκε στη Ζωοποιό Χάρη της Αγίας, στη θαυματουργική παρουσία του εξωκκλησιού της Κρήνης, που δίνει παρηγοριά στον πόνο και ελπίδα στους πιστούς. Παρακάλεσε τους πιστούς να ζητούν την βοήθεια της Αγίας, τονίζοντας ότι η πίστη των ανθρώπων στο Θεό και το Χριστό μας, πρέπει αν είναι δυνατή, για να μας προστατεύει από τα δεινά. Ο σεπτός ποιμενάρχης μας, επικέντρωσε την προσοχή στο βίο της Αγίας, ο οποίος ήταν ισχυρός, στραμμένος στην αγάπη του Θεού, που δεν τον απαρνήθηκε, παρά τα δεινά που βίωσε.

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν ανήμερα της εορτής με την τέλεση της πανηγυρικής Θείας Ευχαριστείας που τελέστηκε υπό την παρουσία του νεοχειροτονηθέντος Φαρκαδόνιου ιερέα π. Βασιλείου Μπραζιώτη.

Κατά την πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων προσφέρθηκε η παραδοσιακή φιλοξενία προσφορά του Δήμου Φαρκαδόνας ενώ γλυκίσματα προσέφερε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρήνης.

1 σχόλιο