Πλήθος κόσμου συμμετείχε στις θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις προς τιμή του Αγίου Χαραλάμπους

Η έναρξη των θρησκευτικών εκδηλώσεων στο Κεραμίδι έγινε το απόγευμα της Πέμπτης, υπό την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου. Αρχικά τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός ενώ ακολούθησε αρτοκλασία και Θείο Κήρυγμα. Στο θρησκευτικό μέρος συμμετείχε και ο Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων» με την απόδοση Ύμνων. Κατά τη διάρκεια του Εσπεινού ο κ. Χρυσόστομος απένειμε το Οφίκιο του Οικονόμου στο εφημέριο του Ναού π. Αλέξανδρο Κακαδιάρη.

Στο βίο του Αγίου στάθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσόστομος στην διάρκεια του Θείου Κηρύγματος. Κάλεσε τους πιστούς να εναποθέτουν τις ελπίδες τους στο Χριστό και την Παναγία, να ζητούν τη Θεία Στήριξη και να δοξολογούν το Θεό κάθε στιγμή και ώρα της ζωής τους.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχε πλήθος κόσμου που έσπευσε να τιμήσει την μνήμη του Αγίου, ζητώντας τη Θεια Χάρη του. Στις εορταστικές εκδηλώσεις συμμετείχαν και αιρετοί της περιοχής μας, μεταξύ αυτών ο δήμαρχος Φαρκαδόνας Θανάσης Μεριβάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γιώργος Τσίγκας, ο πολιτευτής της ΝΔ κ. Θανάσης Λιούτας, οι αντιδήμαρχοι Φαρκαδόνας κα Ελένη Στεργίου – Μπότη και Κώστας Κοσμάς, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Χαλκιάς, Κώστας Θωμάς και Χρήστος Φιλιππίδης καθώς και οι πρόεδροι Κεραμιδίου κ. Βασίλης Θεοδώρου, Γριζάνου κ. Αχιλλέας Κακαδιάρης και Γεωργανάδων κ. Βαγγέλης Ζιώγκος.

Με την ολοκλήρωση των θρησκευτικών εκδηλώσεων προσφέρθηκε στους πιστούς παραδοσιακή φιλοξενία προσφορά του Δήμου, ενώ παρουσιάστηκαν χοροί από τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Γυναικών Φαρκαδόνας και των Θεριστάδων Παράρτημα Φανερωμένης.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις συνεχίστηκαν και ολοκληρώθηκαν το πρωί της Παρασκευής, ανήμερα της εορτής, με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας.